StoryEditorOCM
AutomobilizamNEVJEROJATNO UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA PRVENSTVA HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

ZADNJA PARA GAĆE, PONOVNO DUBROVNIK RACING ILI PRVI PUT ŽUPA DUBROVAČKA Rezervirajte svoje mjesto uz stazu Komolac - Brgat u nedjelju, 6. listopada, bit će spektakl!

15. rujna 2019. - 22:14
Rezervirajte mjesto uz stazu Komolac – Brgat u nedjelju, 6. listopada. Zadnja utrka brdskog prvenstva Hrvatske – Nagrada Dubrovnika 'Memorijal Željko Đuratović' - odlučit će o tri naslova državnog prvaka, klupskom te u dvije od ukupno tri grupe, i to u grupama 'N' i 'A'. U sve tri odluke u glavnim ulogama bit će vozači Dubrovnik Racing i Župa dubrovačka.

Klupski? Župa dubrovačka je imala 9,5 bodova prednosti uoči utrke u Buzetu u odnosu na prvog pratitelja, Dubrovnik Racing, aktualnog prvaka i najuspješniji klub hrvatskog automobilizma ne samo na brdu, već i na kružnim utrkama.  

- Još nema službenih rezultata. Rješavaju se neki protesti. Mislim kako smo uspjeli sačuvati gotovo cijelu prednost. Kako sad stvari stoje Dubrovnik Racing je u Buzetu osvojio 72,5 boda. Mi bismo trebali imati gotovo isto toliko – istaknuo je Marijo Barović, alfa i omega Župe dubrovačke.

U Buzetu Župa dubrovačka je, kao i uvijek, bodove uzela zahvaljujući pobjedama Denisa Niševića, Maria Jurišića i Marija Barovića. Nišević je bio prvi u klasi E17, Jurišić u E16, Barović u A6 u kojoj je Antonio Kešerec bio peti, a Deni Kmetović šesti. Ivan Petrušić je bio drugi u N1...

- Bilo je opet problema, ali... – dodao je Barović.

Mario Jurišić je u Buzetu otvorio šampanjac. Osigurao je naslov prvaka države u grupi E prije zadnje utrke.

- Da, gotovo je u grupi E, najbrojnijoj grupi. Nišević je prvak. Gotovo je i u obje kategorije. Domagoj Pereković iz Zanatlije je prvak u kategoriji II, a Laszlo Szasz iz Dubrovnik Racinga u kategoriji II – istaknuo je Barović, koji će se na stazi Komolac – Brgat 'tući' s legendarnim Nikom Pulićem iz Dubrovnik Racinga za naslov državnog prvaka u grupi 'A'. U grupi 'N' prvak će biti član Dubrovnik Racinga, samo je pitanje koji, Maroje Batina ili Đivo Franić?

- Đivo Franić u grupi 'N', a Niko Pulić u 'A' imaju prednost uoči zadnje utrke – dodao je Barović.

Pulić je u Buzetu bio najbrži u klasi A7, Stijepo Manenica je ostavio konkurenciju iza leđa u klasi N4 i u grupi N, Maroje Batina je bio prvi u klasi N1, Laszlo Szasz, koji je bio najbrži u svojoj klasi i kategoriji, donio je važne bodove ovaj put za Dubrovnik Racing...

- Nitko nije bio bolji od nas klupski u Buzetu, to je sigurno. Međutim, s koliko bodova smo prednosti slavili u odnosu na Župu dubrovačku to nećemo znati dok se ne riješe neki protesti. Službenih rezultata još nema. Nije bilo još proglašenje. Svi čekamo. U najboljem slučaju za nas na Buzetu smo osvojili pet bodova više od Župe dubrovačke... – istaknuo je Maro Franić, iskusni vozač Dubrovnik Racinga.

- Čekamo službene rezultate. Ništa se ne zna – dodao je Dubravko Čikor, predsjednik Dubrovnik Racinga, legendarni hrvatski automobilist.

Jedno se zna – zadnja utrka sezone para gaće. Odluka pada na stazi Komolac – Brgat, to je sigurno! Dubrovnik Racing opet prvak, dvanaest put ukupno i peti put uzastopno ili prvi put Župa dubrovačka? Ragusa Racing čvrsto drži treće mjesto ukupnog poretka.
19. travanj 2024 14:41