StoryEditorOCM
ZabavaKOLATERALNA ŽRTVA

Meksikanci prestali proizvoditi poznato Corona pivo, tvrde da je to zbog vladine zabrane

Piše Slobodna Dalmacija
3. travnja 2020. - 19:29
Corona pivo privremeno se prestalo proizvoditi, piše Slobodna Dalmacija.

Modelo Grupa, u čijem je vlasništvu ovaj popularni meksički brand u petak je objavila da prekida proizvodnju i marketing zbog vladinih mjera kojima se nalaže privremeni prestanak rada svih tvrtke koje u epidemiji koronavirusa nisu nužne
A pivovare, pojašanjavaju u svojoj objavi na Twitteru, nisu na toj listi „nužnih“.

Pivo koje se donedavno odlično prodavalo na svim kontinentima našlo se u prilično izazovnim vremenima nakon što je svijetom zavladao virus koji je – pukom slučajnošću - ponio isto ime. Corona na latinskome jeziku znači kruna. Pivo na etiketi ima žutu krunu. A virus pod mikroskopom ima šiljke nalik kruni. Na početku epidemije objavljen je podatak da je zbog te koincidencije Corona pivo platilo visok ceh. I nagomilalo gubitke od 170 milijuna dolara.

No iz kompanije koja proizvodi Coronu to demantiraju. I tvrde da prodaja uopće nije pala. Pritom navode da je prodaja svih njihovih piva – među kojima su najjače brandovi Corona, Modelo i Seltzer – u prva tri mjeseca narasla za 8,9 posto.
Početkom ožujka, kada je epidemija zakucala i na njihova vrata, čak 38 posto Amerikanaca se izjasnilo da ne bi kupovalo pivo Coronu. S druge pak strane, ukupna prodaja svih vrsta piva polovinom ožujka u SAD-u je narasla za 34 posto u odnosu na isti period prošle godine.

U najvećoj mjeri zbog karantenskih mjera u kojima se Amerika našla zbog epidemije, piše Slobodna Dalmacija.
25. travanj 2024 01:49