StoryEditorOCM
ModaPREMIJERA PJESME '100LICA'

VEDRAN LJUBENKO 'Superjunak' iz Tkalčićeve

Piše dv;
19. srpnja 2019. - 15:08
Nova pjesma Vedrana Ljubenka '100lica' danas će ugledati svjetlo dana, a za subotu 20. srpnja u 12 i 30 sati najavljena je i televizijska premijera.

- Sa novom kantautorskom pjesmom 100lica približio sam se zaključivanju albumske priče. Pjesma govori o ljudima koji nemaju hrabrosti biti onakvi kakvi jesu da bi došli do ciljeva nego samo glumataju kroz život da bi sakrili svoje nesigurnosti i došli lakšim putem do onoga što žele. Pokušao sam kroz tekst povezati termine 100lica i stolica, tako da “stolica” simbolizira nešto sigurno i pouzdano a termin “100lica” ljude koji da su životinje bi imali sposobnost mimikrije.
Prvo je nastao tekst, a zatim glazba. Pošto su riječi same po sebi već bile kompleksne trebalo je vremena dok se slegne glazba koja bi na pravi način opisala prevrtljivost. Zato sam i kombinirao neobične promjene u tempu i tonalitetu. Cilj je bio postići strukturu pjesme koja se rijetko viđa a opet da refren upada u uho i da kombinacija više žanrova otvori prostor prema nečemu novom - kaže Ljubenko.

- Pjesmu sam nasnimio uz pomoć producenta i prijatelja Vinka Mihića koji je na neki način omekšao i uljepšao cijelu konstrukciju i sve promjene koje smo sastavljali u njoj. Vinko je osim mixa i mastera pjesme nasnimio i bubnjeve, a ja ostatak aranžmana. Za spot sniman mobitelom uz 4k rezoluciju odgovoran je Mahkey, inače moj dobar prijatelj Kapetanović. Scenarij sam raspisao sam i u kombinaciji sa Mahkeyom improvizirao sa maskom po cijelom Zagrebu. Montažom je cijelu priču unaprijedio Chempo. Imao sam strašan osjećaj adrenalina glumeći “superjunaka” koji se šeta Tkalčićevom ulicom usred bijela dana među ljudima. Maska kao i cijeli spot predstavlja “trollanje” svega što je uobičajeno i provjereno.

Vedranovu pjesmu '100lica' možete pogledati i poslušati na sljedećem linku https://www.youtube.com/watch?v=qwMmiwv4j2s
 
16. travanj 2024 10:11