StoryEditorOCM
Kućni ljubimciSUPER IDEJA|

JEDINI UVJET, BEZ PEDIGREA: Bira se naljepši gradski pas mješanac !

Piše dv
3. listopada 2021. - 17:11

Srđplaninac, Avlijanre, DOĐ, odnosno Domaća obična đukela..... samo je dio šaljivih naziva za najprostranjeniju i zasigurno najsimpatičniju pasminu na svijetu, pse mješance! Tko god ima ili je imao takvog psa može svjedočiti o njihovoj privrženosti, umiljatosti, lucidnosti i snalažljivosti. E pa došao je i taj trenutak! Kako piše VauMijau, u Karlovcu pripremaju izbor najljepšeg mješanca. Naime, Udruga Turbina promjena u okviru Projekta „Daj Šapu!” organizira Izbor za najmješanca grada Karlovca. i to 9. listopada.

image
Ilustracija
Tonci Plazibat/Cropix

Prijave su bile otvorene do 1. listopada. Do tada je baš svatko na natjecanje mogao prijaviti svoje četveronožne članove obitelji. S obzirom na pandemijske uvjete, broj sudionika je ograničen ua 85 pasa. Zbog toga njihovim vlasnicima nije potrebna covid potvrda da bi sudjelovali, no svima koji namjeravaju doći i vidjeti koja će njuška dobiti laskavu titulu, ta potvrda treba.

Udruga, donosi VauMijau, najavljuje i projekt imena “KvizKa Vol. 3” koji je baziran je na promoviranju neformalnog učenja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih. Kotizacija za sudjelovanje u kvizaškom natjecanju je hrana za pse koja će se kasnije donirati Udrugama koje se bave zaštitom i zbrinjavanjem pasa na području Karlovačke županije. Jednako je tako hrana kotizacija za sudjelovanje u izboru za najljepšu njušku Karlovca, a vlasnik sam bira koju će hranu i u kojoj količini donijeti.

18. travanj 2024 22:11