StoryEditor
Zagorasreća u nesreći

Urušio se strop u osnovnoj školi u Brnazama: ‘Starija je od Biblije i samo se krpi, pitanje do kada će ‘pametno‘ padati...‘

13. veljače 2020. - 15:02
Strop školskog hodnika kojega su poslije urušavanja radnici škole vratili u staro stanjToni Paštar, čitateljica

U zgradi područnog odijeljenja OŠ "Fra Pavla Vučkovića" u Brnazama urušio se strop u hodniku koji vodi do učionica.

- Do urušavanja je došlo kasno jučer poslijepodne kad nikoga nije bilo u školi tako da nitko nije niti mogao biti ozlijeđen. Ovo je stara škola, izgrađena polovicom prošlog stoljeća. Prije 40-ak godina na stropove su postavljeni limovi koje drži drvena stropna konstrukcija. Čim sam saznao što se dogodilo poslao sam domara i druge radnike da saniraju urušeni strop – kazao nam je Nikola Vučković, ravnatelj škole.

U četvrtak poslije 14 sati sve je već bilo uglavnom sanirano.

image
Škola Brnaze
Toni Paštar

Radnici su podigli i učvrstili stropne limpove koji su se u jednom kutu spustili 20-30 centimetara i pritom povukli dio žbuke. Ovu područnu školu pohađa oko 90 učenika od prvog do četvrtog razreda.

- Najvažnija nam je sigurnost učenika i zaposlenika. Zbog toga ćemo naručiti potrebni dio novih limova i ojačati nosivu konstrukciju kako ne bi došlo do novih urušavanja. Škola je stara, davno je građena, posebno joj je loša krovna konstrukcija i zahtjeva cjelovitu rekonstrukciju i obnovu – kaže ravnatelj Vučković.

‘Škola je starija od Biblije‘


- Noćas je u područnoj školi u Brnazama pao strop, i to nije prvi put. Samo je sreća što nije pao nikome na glavu... Samo je pitanje do kada će strop "pametno" padati tj. dok se ne odvija nastava... Škola je starija od Biblije, i samo se krpi... Bojim se za lakšeg potresa urušit će se cijela... - napisala nam je čitateljica koja se  'Slobodnoj' danas javila putem Facebooka.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 19:46