StoryEditorOCM
ZagoraELEKTRIKA U OBORU

Novo čudo pred oltarom Gospe Sinjske - među vjernicima se pojavio ‘leteći fratar‘, pogledajte kako se to dogodilo

Piše Ivan Ugrin
16. studenog 2023. - 11:58

U franjevačkom samostanu u Sinju, ovih dana događaju se tektonske promjene.

Naime, župnik Gospe Sinjske, fra Antonio Mravak, nadmašio je gvardijana fra Marinka Vukmana, a zna se tko je glavni u samostanu, osobito sinjskom, gdje je na službi dvadesetak fratara.

Za fra Marinka se pisalo i piše kako je vješt komunikator, uvijek spreman zauzeti se za nemoćnoga i pomoći potrebitome.

Među hrvatskim vjernicima u Njemačkoj, gdje je bio desetljećima na službi u više gradova, stekao je ugled i neizmjerno povjerenje kao humanitarac koji je puno pomagao domovini, te kao neumorni promicatelj hrvatskih nacionalnih interesa. Znao je često putovati pa je dobio i nadimak "Leteći fratar".

S druge strane, fra Antonio do sada se pokazao kao sposoban pastoralac, kako donedavno dok je bio župni vikar u Brnazama gdje je započeo gradnju nove crkve svetog Nikole Tavelića, tako i sada kao župnik u matičnoj sinjskoj župi u čijem je središtu crkva s oltarom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Međutim, upravo nam je gvardijan ovih dana poslao fotografiju na kojoj se vidi župnik fra Antonio na električnom romobilu, u vožnji u znamenitom fratarskom oboru, odnosno, dvorištu u okviru samostana. Uzvratio sam gvardijanu konstatacijom:

- Imamo novog "letećeg fratra".

Nije nam poznato je li župnik nabavio romobil za svoje potrebe, kako bi lakše stizao do svojih župljana u alkarskom gradu, ili je samo nečiji posudio kako bi se provozao po oboru, no, činjenica je kako mladi fratri lakše prate suvremeni ritam od onih malo starijih.

Sigurno je bilo i različitih komentara drugih fratara, no, u svakom slučaju, Mravak se pokazao kao vješt u komunikaciji s romobilom, što je vidljivo i iz priložene fotografije.

image

Fra Antonio Mravak na električnom romobilu u oboru, samostanskom dvorištu

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 10:24