StoryEditor
Zagorapune ruke posla

Bura ne prestaje raditi probleme u Cetinskoj krajini: bez struje ostao veliki broj domaćinstava, na terenu su i cestari

6. veljače 2020. - 09:01
Paun Paunović/Ilustracija/HANZA MEDIA

Zbog snažnih udara bure u noći na četvrtak dio cetinskog kraja ponovno je ostao bez napajanja električnom energijom, lomljena su stabla i granje pa su pune ruke posla imali vatrogasci i cestari.

Zbog kvarova na dalekovodima od srijede navečer bez napajanja električnom energijom ostali su potrošači u triljskim naseljima Čaporice, Ugjane, Bisko i Stmendolac te naselje Krušvar u općini Dicmo.

Uz to je na cijelom području cetinskog kraja znog pokidanih vodiča niskonaponske mreže bez opskrbe strujom ostao veliki broj pojedinih zaseoka ili obiteljskih kuća.

Od ranog jutra u četvrtak monteri sinjskog pogona Elektrodalmacije rae na otklanjanju kvarova.

Na teren su u četvrtak ujutro izišli i cestari koji s kolnika uklanjaju polomljena manja stabla i granje. Promet svim cestama cetinskog kraja odvija se bez prekida uz napomenu cestara o pojačanoj pažnji vozača.

Vatrogasci su uklanjali srušena stabla koja je bura iščupala u Zagrebačkoj ulici u Sinju, koja je dio državne ceste DC-1 Split – Zagreb, s DC – 219 u Sutini, a uklanjali su i stablo koje je od udara bure palo na zgradu kod OŠ Marka Marulića u Sinju.

Iz HAK-a su izvijestili kako je na brzoj cesti Solin – Klis zabranjen promet autobusa na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, odnosno za prvu skupinu vozila.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 03:35