StoryEditorOCM
S mora i krajaOPREZNO NA PUT

Upozorenje za opasnost od olujnog juga prvi put oglašeno za državne ceste oko Pelješkog mosta, donosimo obilazne pravce

Piše Silvia Rudinović
31. listopada 2023. - 10:54

Zbog olujnog vjetra uvedena je zabrana prometa za prvu skupinu vozila na dionici Jadranske magistrale između čvorova Prapratno i Zaton Doli, a riječ je o tzv. Stonskoj obilaznici koja je dio prometnica povezanih s Pelješkim mostom, objavio je Hrvatski autoklub (HAK).

U tu skupinu vozila spadaju autobusi na kat, vozila s priključnim vozilima i motocikli. Obilazni smjer je od čvora Prapratno, preko gradića Stona, do spoja sa starom trasom Magistrale u Zatonu Dolima.

Iz HAK-a upozoravaju da vjetar usporava promet te da se vozi uz ograničenje brzine.

Također, zbog olujnog vjetra u prekidu su trajektne linije Ploče - Trpanj i Prapratno - Sobra, zatim katamaranske linije: Korčula - Hvar - Split, Ubl i- Vela Luka - Hvar - Split, Ubli - Korčula - Dubrovnik i Dubrovnik - Šipan - Mljet, te brodske linije Orebić - Korčula i Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ. 

Državni hidrometeorološki zavod za dubrovačko područje je najavilo ponegdje olujno jugo i jugozapadni vjetar, s najjačim udarima do 65 kilometara na sat. Upozororavaju kako treba biti oprezan zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom.

Ponegdje su mogući jači pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar i veću količinu kiše u kratkom vremenskom razdoblju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:09