stdClass Object ( [id] => 1374841 [title] => U utrci za Sabor 30 kandidata iz Zadarske županije, od ministra do žene čija riječ stoji 130 kn. Tko ima najviše šanse? [alias] => u-utrci-za-sabor-30-kandidata-iz-zadarske-zupanije-od-ministra-do-zene-cija-rijec-stoji-130-kn-tko-ima-najvise-sanse [catid] => 452 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

HDZ i SDP Zadarske županije predložili su ukupno 30 kandidata za stranačke liste na predstojećim parlamentarnim izborima u 7. i 9. izbornoj jedinici.

Županijski odbor HDZ-a predložio je 17 kandidata, među kojima su samo tri žene, dok Županijska organizacija SDP-a ima 13 kandidata, od kojih je šest žena.

Na listi za 9. izbornu jedinicu naći će se po pet kandidata HDZ-a iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te četiri kandidata iz Šibensko-kninske županije, dok će na listi za 7. izbornu jedinicu biti samo jedan kandidat HDZ-a iz Zadarske županije.

Očekuje se da će u Sabor na kraju proći ukupno četvero kandidata iz Zadarske županije, troje u 9. i jedan u 7. izbornoj jedinici.

---

---

---

image

Šime Erlić

Goran Mehkek/Cropix
---

ŠIME ERLIĆ – Ministar regionalnog razvoja i EU fondova, i aktualni predsjednik zadarskog HDZ-a, trebao bi se naći visoko na listi u 9. izbornoj jedinici. Iako su neki očekivali da će biti nositelj liste, to je mjesto zaslužio ministar Ivan Malenica, koji je i na prošlim parlamentarnim izborima "izborio" prvo mjesto. Razlog neki u HDZ-u vide u činjenici da je na zadnjim lokalnim izborima zadarski HDZ prvi put od 1991. izgubio većinu u Gradskom vijeću, dok je situacija u Šibeniku puno jasnija i HDZ nesputano vlada.

Erlića mnogi vide na drugom mjestu, no na njega "pikira" i Ante Sanader, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Sanader ima prednost s obzirom na nove granice izbornih jedinica i veći birački bazen kojem se obraća, od Trogira preko Kaštela do Solina, što znači da bi Erlić mogao biti treći. Ali nikad ne reci nikad, Erlić na izbor kreće kao ministar, a ako HDZ pobijedi, velike su šanse da opet bude član Vlade.

Erlić je zadarskoj javnosti postao poznat 2014. godine, kada ga je gradonačelnik Božidar Kalmeta postavio za prvog pročelnika novoosnovanog Upravnog odjela Grada Zadra za EU fondove. Od tada pa do odlaska u Vladu 2020. godine za njim se kao sjena vuku grijesi oca Novice, koji je s Renom Sinovčićem optužen u aferi "Ribar". U Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova najprije dolazi na operativno mjesto državnog tajnika za strateško planiranje i koordinaciju fondova Europske unije te za europsku teritorijalnu suradnju, a nakon odlaska ministrice Nataše Tramišak preuzima njezino mjesto.

---

image

Josip Bilaver

Damir Krajač/Cropix
---

JOSIP BILAVER – Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na tu je poziciju "zasjeo" 2019. godine. U tom je ministarstvu od 2017. godine, kad je bio pomoćnik ministra Olega Butkovića. Bio je zastupnik u 8. sazivu Hrvatskog sabora, gdje je 2016. godine bio potpredsjednik Odbora za europske poslove, a prije toga je radio u privatnom sektoru kao direktor tvrtki "Mediatus poslovno savjetovanje" j.d.o.o. i "Alicante Consult" d.o.o.

Mnogi upravo Bilavera vide kao nasljednika ministra Butkovića u novoj vladi HDZ-a, ali i kao glavnog kandidata za nasljednika Kalmete na mjestu predsjednika ŽO HDZ-a. Ostat će upamćeno da se izborio za novi Zakon o pomorskom dobru, koji je imao velike otpore u javnosti i još uvijek izaziva prijepore oko primjene pojedinih pravilnika. Njegovo vrijeme u visokoj politici, kao i Erlićevo, tek dolazi.

---

image

Nikolina Baradić

Damjan Tadić/Cropix
---

NIKOLINA BARADIĆ – Najmlađa saborska zastupnica HDZ-a u prošlom sazivu u Sabor je dospjela kao zamjena za Božidara Kalmetu, koji je na prošlim izborima osvojio najveći broj preferencijskih glasova. Kći je dugogodišnjeg bivšeg načelnika Stankovaca Željka Baradića, koji se njezinim angažmanom povukao iz politike i javnog života.

Odlaskom u Sabor svoj je posao medicinske sestre u Općoj bolnici Zadar stavila u mirovanje. Mediji su isticali Baradić kao jednu od najneaktivnijih zastupnica koja se rijetko javlja za riječ. Portal Medicinskasestra.eu jednom je tako izračunao kako je jedna njezina riječ u Saboru u 2021. godini vrijedila 130 kuna.

RADE ŠIMIČEVIĆ – U Sabor je ušao prije četiri godine, nakon što je 16 godina proveo kao ravnatelj zadarske Gimnazije Vladimira Nazora. Šimičević je bio i gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća, a prošle se godine u medijima najviše spominjao zbog tužbe koju je podnio protiv Općine Sali za ometanje posjeda zbog učiteljskog stana na rivi. Šimičević ga se domogao pod čudnim okolnostima, a pravna sapunica još uvijek traje.

---

image

Ante Babić

Jure Mišković/Cropix
---

ANTE BABIĆ – Zamjenik gradonačelnika Zadra svoj je radni vijek započeo u gradskoj upravi 2002. godine. Babić je 2017. godine postao kandidat za zamjenika gradonačelnika Branku Dukiću, a prezentiran je kao "novo lice" HDZ-a, čiji je član od svoje 18. godine. Visoko mjesto na listi za njega bi bilo iznenađenje, što znači da bi i on mogao vidjeti Zagreb.

ŽELJKO ČULINA – Ravnatelja Opće bolnice Zadar već godinama "guraju" kao kandidata za župana, pa zašto ne bi i za saborskog zastupnika. Čulina je postao ravnatelj bolnice 2016. godine, a drugi mandat dobio je u jeku pandemije koronavirusa, kad je bolnica prolazila kroz svoje najteže razdoblje od Domovinskog rata. Niz godina bio je i šef Odjela za pulmologiju, ali i županijski vijećnik. Među članovima stranke je omiljen, a na posljednjim unutarstranačkim izborima za članove Županijskog odbora dobio je najviše glasova, više i od Erlića.

IVAN JOHN KRSTIČEVIĆ – Direktor zadarske "Čistoće" i zamjenik predsjednika bibinjskog HDZ-a. Uvrštenje među kandidate za Sabor govori o njegovu unutarstranačkom rastu rejtinga, ali i ulozi koju kao direktor obavlja u najvećoj gradskoj komunalnoj tvrtki.

---

image

Davor Lončar

Jure Mišković/Cropix
---

DAVOR LONČAR – Novo staro lice na listi je najdugovječniji načelnik u Zadarskoj županiji. Lončar je već odradio jedan saborski mandat, ali mu izgleda još nije dosta. Njegova se općina uzima kao primjer da se sve može kad se zna i hoće. Nekad spaljeno mjesto digao je poslije rata na noge, te je zahvaljujući poslovnim zonama stvorio jedan od najsnažnijih gospodarskih centara u županiji nakon Zadra. Visoko mjesto ne bi trebalo nikoga iznenaditi, a moguć je i visok broj preferencijskih glasova.

JURE BRIŽIĆ – Ambiciozni načelnik najveće otočne općine, Preka, trebao bi biti među sigurnim kandidatima za ulazak u Sabor. Hoće li se to i dogoditi, ovisi o tome hoće li biti među prvih osam, koji, prema stranačkim procjenama sigurno ulaze u sabor u 9. izbornoj jedinici.

IVICA ŠARIĆ – Načelnik općine Zemunik Donji uspio je aktivirati potencijale općine u zaleđu Zadra, gdje je razvojem infrastrukture i atraktivnim cijenama za općinsko zemljište uspio privući mlade obitelji iz cijele županije, ali i Hrvatske, te strane ulagače u nekretnine. Sve više od statusa kandidata za Sabor bilo bi iznenađenje.

---

image

Tomislav Klarica

Luka Gerlanc/Cropix
---

TOMISLAV KLARICA – Zamjenik benkovačkoga gradonačelnika Tomislava Bulića popunjava "kvotu" među kandidatima od strane ravnokotarskog HDZ-a. Više od toga ne treba očekivati.

DRINA BEŠENIĆ I MATEA BAKMAZ – Uz Nikolinu Baradić, predložene su još dvije žene, pročelnica u Gradu Biogradu Drina Bešenić i Matea Bakmaz. Drina je desna ruka gradonačelnika Ivana Kneza, slovi za dobru organizatoricu i operativku, a njezino uvrštenje među kandidate za Sabor najviše je što se dosad politički izložila.

Bakmaz je predsjednica Mladeži HDZ-a Zadar, zaposlenica Gradske knjižnice te kći gradske vijećnice Marijane Bakmaz (HDZ). Nedavno je postala i predsjednica zadarskog ogranka Društva knjižničara. Njezino ime među kandidatima treba shvatiti kao zadovoljenje tzv. ženske kvote, bez većih očekivanja.

SLOBODAN JURJEVIĆ – tajnik Grada Obrovca, ANTE BAŠIĆ – predsjednik HDZ-a Vir, NEDILJKO JOVIĆ – predsjednik HDZ-a Ražanac i STIPE ŽUNIĆ – predsjednik GO HDZ-a Pag kandidati su iz gradova i općina koje su novom podjelom završile u 7. izbornoj jedinici, gdje županijski HDZ očekuje prolaz jednog kandidata.

Na listi prijedloga SDP-a za 9. izbornu jedinicu nalazi se deset kandidata, dok su iz Zadra za 7. izbornu jedinicu stigla tri prijedloga. SDP očekuje da će u 9. izbornoj jedinici uzeti četiri mandata.

---

image

Sabina Glasovac

Goran Mehkek/Cropix
---

SABINA GLASOVAC – Nositeljica liste za 9. izbornu jedinicu, potpredsjednica Sabora, saborska zastupnica, članica Predsjedništva SDP-a Zadarske županije. Bila je pomoćnica ministra Željka Jovanovića, pa onda kratko i pomoćnica ministra Mornara, nakon čega daje ostavku i vraća se u Zadar.

Glasovac je bila i kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra na izborima 2017. godine, kad je SDP ostvario jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima jer su tada uzeli sedam mandata.

Bila je županijska i gradska vijećnica, a lokalni HDZ-ovci najviše su zamjerali Glasovac to što nije iz Zadra, nego iz Našica. U Zadar je došla studirati, a profesorica je engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Glasovac je i koordinatorica 9. izborne jedinice.

IRENA DRAGIĆ – Dugogodišnja gradska vijećnica i profesorica hrvatskog jezika. Dugi niz godina radi u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. U vijećnici je poznata po britkom jeziku i ne libi se prozvati izvršnu vlast za loše odrađen posao. Odlazak u Sabor bila bi kruna njezine političke karijere.

IVAN KUČINA – Voditelj ureda čelnog čovjeka SDP-a Peđe Grbina. Kučina dolazi iz Biograda na Moru, a bio je aktivan član u Forumu mladih SDP-a Zadarske županije i jedan mandat je njihov potpredsjednik.

SANDRO LOVRINOVIĆ – Predsjednik Foruma mladih SDP-a Zadarske županije. Lovrinović je student diplomskog nastavničkog smjera povijesti i geografije na Sveučilištu u Zadru.

---

image

Helena Mikulandra

Jure Mišković/Cropix
---

HELENA MIKULANDRA – Mlada županijska vijećnica koja se svojim radom i zalaganjem istaknula kroz Forum mladih, a trenutno je predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini. Mikulandra je završila i diplomski studij Prostorno planiranje i regionalni razvoj na Odsjeku za geografiju Sveučilišta u Zagrebu.

VEDRANA MIŠKOVIĆ – Županijska vijećnica i v. d. predsjednika ŽO SDP-a Zadarske županije. Kad iziđe za govornicu Županijske skupštine, vladajući vijećnici pažljivo slušaju jer znaju da će Vedrana izvući makar "mini" aferu. Na posljednjoj Županijskoj skupštini ostali su zatečeni jer nisu znali da veliki projekt Ministarstva zdravstva "Hitna služba iz zraka" uopće ne pokriva Zadarsku županiju.

Mišković je inače sveučilišna specijalistica kriminalističkog istraživanja pa joj umijeće istraživanja uvelike pomaže prilikom priprema za Skupštinu, no dugi niz godina bila je zaposlena u arhitektonskom uredu.

NINO MRČELA – SDP-ov "čovjek za brojke". Mrčela je inače ekonomist zaposlen u velikoj hotelskoj kući. Gradski je vijećnik koji se najviše bavi temama sporta.

---

image

Daniel Radeta

Jure Mišković/Cropix
---

DANIEL RADETA – Predsjednik GO SDP-a Zadar i gradski vijećnik koji je navukao na sebe bijes "desnog" građanstva jer je kao uvjet za izglasavanje ovogodišnjeg proračuna postavio uklanjanje murala na Bulevaru i spomen-ploče poginulom branitelju Rajku Lozi. Zbog uvjeta, koji se nije svidio svima u SDP-u, bio je verbalno i fizički napadnut više puta. Uoči nacionalnog skupa SDP-a u Zadru sredinom veljače, 29-godišnji Filip Šekerović izlio mu je na glavu sadržaj kemijskog WC-a. Radeta je i predsjednik zadarske Udruge iznajmljivača privatnog smještaja.

DANIJELA VUKOŠA – Gradska vijećnica i predsjednica Foruma žena SDP-a Zadar. Vukoša je profesorica sociologije i filozofije, a godinama već radi kao odgojiteljica u Obrovcu. U svojoj političkoj borbi često progovara o temama vezanima uz prava žena, socijalnu skrb i obrazovanje. U Gradsko vijeće prvi put je izabrana 2017. godine.

---

image

Jure Zubčić

Jure Mišković/Cropix
---

JURE ZUBČIĆ – Bivši predsjednik ŽO SDP-a Zadarske županije, koji je nedavno zbog osobnih razloga dao ostavku na to mjesto i vratio mandat u Županijskoj skupštini. Zubčić je u stranci od punoljetnosti i prošao je sve stepenice: u dva mandata bio je predsjednik županijskog Foruma mladih, ali i potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, gradski vijećnik i županijski vijećnik, a na koncu i predsjednik županijskog SDP-a.

Nacionalno je postao poznat kad je ispravljao grafite u Zadru iz "ubi Srbina" u "ljubi Srbina". Zbog toga je gostovao u emisiji "Nedjeljom u dva" kao gost slovenskog pjevača Zorana Predina, koji je rekao da želi upoznati "čovjeka budućnosti".

Njegove političke akcije uvijek su imale odziva u lokalnim i nacionalnim medijima, a Zubčić upravo zbog toga, bez obzira na privremeno povlačenje, zaslužuje mjesto na listi. Brojne organizacije SDP-a u Zadarskoj županiji predložile su ga kao kandidata za Sabor.

Kad je u pitanju 7. izborna jedinica, predloženi kandidati su DRAŽEN CRLJENKO – član GO SDP-a Pag, TONI HERENDA – županijski vijećnik i predsjednik SDP-a Pag i MARINELA VIŠTICA ĆEPULO – predsjednica SDP-a Vir.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sva imena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => sva imena 2 0 12577 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-22 14:23:18 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Iva Ivanac [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-23 16:05:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-23 16:05:08 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 452 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s dalmatinskih otoka. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, otoci [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => S mora i kraja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=U utrci za Sabor 30 kandidata iz Zadarske županije, od žene čija riječ košta 130 kn, do ministra. Tko ima najviše šanse? page_title=U utrci za Sabor 30 kandidata iz Zadarske županije, od žene čija riječ košta 130 kn, do ministra. Tko ima najviše šanse? [metakey] => HDZ Zadarske županije, sdp zadarske županije, parlamentarni izbori 2024., kandidati za sabor [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/22\/26826603.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/26809582.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/26578030.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/24814811.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/26709107.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/26611016.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/25983118.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/26384696.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/23433746.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/25661041.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/22\/26245651.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["ilustracija\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

O\u010dekuje se da \u0107e u Sabor na kraju pro\u0107i ukupno \u010detvero kandidata iz Zadarske \u017eupanije<\/p>","

\u0160ime Erli\u0107<\/p>","

Josip Bilaver<\/p>","

Nikolina Baradi\u0107<\/p>","

Ante Babi\u0107<\/p>","

Davor Lon\u010dar<\/p>","

Sabina Glasovac<\/p>","

Daniel Radeta<\/p>","

Helena Mikulandra<\/p>","

Jure Zub\u010di\u0107<\/p>","

Tomislav Klarica<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26826603_1920.jpg":"1920x1080","k_26826603_1280.jpg":"1280x1280","k_26826603_1024.jpg":"1024x1024","k_26826603_640.jpg":"640x640","k_26826603_480.jpg":"480x480","k_26826603_340.jpg":"340x340","k_26826603_220.jpg":"220x220","o_26826603_1280.jpg":"1280x853","o_26826603_1024.jpg":"1024x682","o_26826603_640.jpg":"640x426","o_26826603_480.jpg":"480x320","o_26826603_340.jpg":"340x226","o_26826603_220.jpg":"220x146","h_26826603_1280.jpg":"1280x854","h_26826603_1024.jpg":"1024x683","h_26826603_640.jpg":"640x427","h_26826603_480.jpg":"480x320","h_26826603_340.jpg":"340x227","h_26826603_220.jpg":"220x147","pp_26826603_1280.jpg":"1280x1628","pp_26826603_1024.jpg":"1024x1303","pp_26826603_640.jpg":"640x814","pp_26826603_480.jpg":"480x611","pp_26826603_340.jpg":"340x432","pp_26826603_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26809582_1920.jpg":"1920x1080","k_26809582_1280.jpg":"1280x1280","k_26809582_1024.jpg":"1024x1024","k_26809582_640.jpg":"640x640","k_26809582_480.jpg":"480x480","k_26809582_340.jpg":"340x340","k_26809582_220.jpg":"220x220","o_26809582_1280.jpg":"1280x853","o_26809582_1024.jpg":"1024x682","o_26809582_640.jpg":"640x426","o_26809582_480.jpg":"480x320","o_26809582_340.jpg":"340x226","o_26809582_220.jpg":"220x146","h_26809582_1280.jpg":"1280x854","h_26809582_1024.jpg":"1024x683","h_26809582_640.jpg":"640x427","h_26809582_480.jpg":"480x320","h_26809582_340.jpg":"340x227","h_26809582_220.jpg":"220x147","pp_26809582_1280.jpg":"1280x1628","pp_26809582_1024.jpg":"1024x1303","pp_26809582_640.jpg":"640x814","pp_26809582_480.jpg":"480x611","pp_26809582_340.jpg":"340x432","pp_26809582_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26578030_1920.jpg":"1920x1080","k_26578030_1280.jpg":"1280x1280","k_26578030_1024.jpg":"1024x1024","k_26578030_640.jpg":"640x640","k_26578030_480.jpg":"480x480","k_26578030_340.jpg":"340x340","k_26578030_220.jpg":"220x220","o_26578030_1280.jpg":"1280x853","o_26578030_1024.jpg":"1024x682","o_26578030_640.jpg":"640x426","o_26578030_480.jpg":"480x320","o_26578030_340.jpg":"340x226","o_26578030_220.jpg":"220x146","h_26578030_1280.jpg":"1280x854","h_26578030_1024.jpg":"1024x683","h_26578030_640.jpg":"640x427","h_26578030_480.jpg":"480x320","h_26578030_340.jpg":"340x227","h_26578030_220.jpg":"220x147","pp_26578030_1280.jpg":"1280x1628","pp_26578030_1024.jpg":"1024x1303","pp_26578030_640.jpg":"640x814","pp_26578030_480.jpg":"480x611","pp_26578030_340.jpg":"340x432","pp_26578030_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24814811_1920.jpg":"1920x1080","k_24814811_1280.jpg":"1280x1280","k_24814811_1024.jpg":"1024x1024","k_24814811_640.jpg":"640x640","k_24814811_480.jpg":"480x480","k_24814811_340.jpg":"340x340","k_24814811_220.jpg":"220x220","o_24814811_1280.jpg":"1280x853","o_24814811_1024.jpg":"1024x682","o_24814811_640.jpg":"640x426","o_24814811_480.jpg":"480x320","o_24814811_340.jpg":"340x226","o_24814811_220.jpg":"220x146","h_24814811_1280.jpg":"1280x854","h_24814811_1024.jpg":"1024x683","h_24814811_640.jpg":"640x427","h_24814811_480.jpg":"480x320","h_24814811_340.jpg":"340x227","h_24814811_220.jpg":"220x147","pp_24814811_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814811_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814811_640.jpg":"640x814","pp_24814811_480.jpg":"480x611","pp_24814811_340.jpg":"340x432","pp_24814811_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26709107_1920.jpg":"1920x1080","k_26709107_1280.jpg":"1280x1280","k_26709107_1024.jpg":"1024x1024","k_26709107_640.jpg":"640x640","k_26709107_480.jpg":"480x480","k_26709107_340.jpg":"340x340","k_26709107_220.jpg":"220x220","o_26709107_1280.jpg":"1280x853","o_26709107_1024.jpg":"1024x682","o_26709107_640.jpg":"640x426","o_26709107_480.jpg":"480x320","o_26709107_340.jpg":"340x226","o_26709107_220.jpg":"220x146","h_26709107_1280.jpg":"1280x854","h_26709107_1024.jpg":"1024x683","h_26709107_640.jpg":"640x427","h_26709107_480.jpg":"480x320","h_26709107_340.jpg":"340x227","h_26709107_220.jpg":"220x147","pp_26709107_1280.jpg":"1280x1628","pp_26709107_1024.jpg":"1024x1303","pp_26709107_640.jpg":"640x814","pp_26709107_480.jpg":"480x611","pp_26709107_340.jpg":"340x432","pp_26709107_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26611016_1920.jpg":"1920x1080","k_26611016_1280.jpg":"1280x1280","k_26611016_1024.jpg":"1024x1024","k_26611016_640.jpg":"640x640","k_26611016_480.jpg":"480x480","k_26611016_340.jpg":"340x340","k_26611016_220.jpg":"220x220","o_26611016_1280.jpg":"1280x853","o_26611016_1024.jpg":"1024x682","o_26611016_640.jpg":"640x426","o_26611016_480.jpg":"480x320","o_26611016_340.jpg":"340x226","o_26611016_220.jpg":"220x146","h_26611016_1280.jpg":"1280x854","h_26611016_1024.jpg":"1024x683","h_26611016_640.jpg":"640x427","h_26611016_480.jpg":"480x320","h_26611016_340.jpg":"340x227","h_26611016_220.jpg":"220x147","pp_26611016_1280.jpg":"1280x1628","pp_26611016_1024.jpg":"1024x1303","pp_26611016_640.jpg":"640x814","pp_26611016_480.jpg":"480x611","pp_26611016_340.jpg":"340x432","pp_26611016_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25983118_1920.jpg":"1920x1080","k_25983118_1280.jpg":"1280x1280","k_25983118_1024.jpg":"1024x1024","k_25983118_640.jpg":"640x640","k_25983118_480.jpg":"480x480","k_25983118_340.jpg":"340x340","k_25983118_220.jpg":"220x220","o_25983118_1280.jpg":"1280x853","o_25983118_1024.jpg":"1024x682","o_25983118_640.jpg":"640x426","o_25983118_480.jpg":"480x320","o_25983118_340.jpg":"340x226","o_25983118_220.jpg":"220x146","h_25983118_1280.jpg":"1280x854","h_25983118_1024.jpg":"1024x683","h_25983118_640.jpg":"640x427","h_25983118_480.jpg":"480x320","h_25983118_340.jpg":"340x227","h_25983118_220.jpg":"220x147","pp_25983118_1280.jpg":"1280x1628","pp_25983118_1024.jpg":"1024x1303","pp_25983118_640.jpg":"640x814","pp_25983118_480.jpg":"480x611","pp_25983118_340.jpg":"340x432","pp_25983118_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26384696_1920.jpg":"1920x1080","k_26384696_1280.jpg":"1280x1280","k_26384696_1024.jpg":"1024x1024","k_26384696_640.jpg":"640x640","k_26384696_480.jpg":"480x480","k_26384696_340.jpg":"340x340","k_26384696_220.jpg":"220x220","o_26384696_1280.jpg":"1280x853","o_26384696_1024.jpg":"1024x682","o_26384696_640.jpg":"640x426","o_26384696_480.jpg":"480x320","o_26384696_340.jpg":"340x226","o_26384696_220.jpg":"220x146","h_26384696_1280.jpg":"1280x854","h_26384696_1024.jpg":"1024x683","h_26384696_640.jpg":"640x427","h_26384696_480.jpg":"480x320","h_26384696_340.jpg":"340x227","h_26384696_220.jpg":"220x147","pp_26384696_1280.jpg":"1280x1628","pp_26384696_1024.jpg":"1024x1303","pp_26384696_640.jpg":"640x814","pp_26384696_480.jpg":"480x611","pp_26384696_340.jpg":"340x432","pp_26384696_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x846","hd_23433746_1920.jpg":"1920x1080","k_23433746_1280.jpg":"1280x1280","k_23433746_1024.jpg":"1024x1024","k_23433746_640.jpg":"640x640","k_23433746_480.jpg":"480x480","k_23433746_340.jpg":"340x340","k_23433746_220.jpg":"220x220","o_23433746_1280.jpg":"1280x846","o_23433746_1024.jpg":"1024x676","o_23433746_640.jpg":"640x423","o_23433746_480.jpg":"480x317","o_23433746_340.jpg":"340x224","o_23433746_220.jpg":"220x145","h_23433746_1280.jpg":"1280x854","h_23433746_1024.jpg":"1024x683","h_23433746_640.jpg":"640x427","h_23433746_480.jpg":"480x320","h_23433746_340.jpg":"340x227","h_23433746_220.jpg":"220x147","pp_23433746_1280.jpg":"1280x1628","pp_23433746_1024.jpg":"1024x1303","pp_23433746_640.jpg":"640x814","pp_23433746_480.jpg":"480x611","pp_23433746_340.jpg":"340x432","pp_23433746_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25661041_1920.jpg":"1920x1080","k_25661041_1280.jpg":"1280x1280","k_25661041_1024.jpg":"1024x1024","k_25661041_640.jpg":"640x640","k_25661041_480.jpg":"480x480","k_25661041_340.jpg":"340x340","k_25661041_220.jpg":"220x220","o_25661041_1280.jpg":"1280x853","o_25661041_1024.jpg":"1024x682","o_25661041_640.jpg":"640x426","o_25661041_480.jpg":"480x320","o_25661041_340.jpg":"340x226","o_25661041_220.jpg":"220x146","h_25661041_1280.jpg":"1280x854","h_25661041_1024.jpg":"1024x683","h_25661041_640.jpg":"640x427","h_25661041_480.jpg":"480x320","h_25661041_340.jpg":"340x227","h_25661041_220.jpg":"220x147","pp_25661041_1280.jpg":"1280x1628","pp_25661041_1024.jpg":"1024x1303","pp_25661041_640.jpg":"640x814","pp_25661041_480.jpg":"480x611","pp_25661041_340.jpg":"340x432","pp_25661041_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26245651_1920.jpg":"1920x1080","k_26245651_1280.jpg":"1280x1280","k_26245651_1024.jpg":"1024x1024","k_26245651_640.jpg":"640x640","k_26245651_480.jpg":"480x480","k_26245651_340.jpg":"340x340","k_26245651_220.jpg":"220x220","o_26245651_1280.jpg":"1280x853","o_26245651_1024.jpg":"1024x682","o_26245651_640.jpg":"640x426","o_26245651_480.jpg":"480x320","o_26245651_340.jpg":"340x226","o_26245651_220.jpg":"220x146","h_26245651_1280.jpg":"1280x854","h_26245651_1024.jpg":"1024x683","h_26245651_640.jpg":"640x427","h_26245651_480.jpg":"480x320","h_26245651_340.jpg":"340x227","h_26245651_220.jpg":"220x147","pp_26245651_1280.jpg":"1280x1628","pp_26245651_1024.jpg":"1024x1303","pp_26245651_640.jpg":"640x814","pp_26245651_480.jpg":"480x611","pp_26245651_340.jpg":"340x432","pp_26245651_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7471710 Threads: 2 Questions: 1602408812 Slow queries: 4756884 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110578002 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) ) [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/u-utrci-za-sabor-30-kandidata-iz-zadarske-zupanije-od-ministra-do-zene-cija-rijec-stoji-130-kn-tko-ima-najvise-sanse-1374841 [printLink] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/u-utrci-za-sabor-30-kandidata-iz-zadarske-zupanije-od-ministra-do-zene-cija-rijec-stoji-130-kn-tko-ima-najvise-sanse-1374841?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 651432 [name] => HDZ Zadarske županije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-01 21:52:48 [main_article_id] => 0 [alias] => hdz-zadarske-zupanije [link] => /tag/hdz-zadarske-zupanije ) [1] => stdClass Object ( [id] => 624433 [name] => sdp zadarske županije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-12-01 19:56:25 [main_article_id] => 0 [alias] => sdp-zadarske-zupanije [link] => /tag/sdp-zadarske-zupanije ) [2] => stdClass Object ( [id] => 751856 [name] => parlamentarni izbori 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-14 23:23:47 [main_article_id] => 0 [alias] => parlamentarni-izbori-2024-0 [link] => /tag/parlamentarni-izbori-2024-0 ) [3] => stdClass Object ( [id] => 608674 [name] => kandidati za sabor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-20 21:33:46 [main_article_id] => 0 [alias] => kandidati-za-sabor [link] => /tag/kandidati-za-sabor ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sva imena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U utrci za Sabor 30 kandidata iz Zadarske županije, od ministra do žene čija riječ stoji 130 kn. Tko ima najviše šanse? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-19-19-07-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26826603.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => ilustracija/Cropix [mainImageDesc] =>

Očekuje se da će u Sabor na kraju proći ukupno četvero kandidata iz Zadarske županije

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26826603.jpg [title] => ilustracija/Cropix

Očekuje se da će u Sabor na kraju proći ukupno četvero kandidata iz Zadarske županije

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26809582.jpg [title] => Goran Mehkek/Cropix

Šime Erlić

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26578030.jpg [title] => Damir Krajač/Cropix

Josip Bilaver

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/24814811.jpg [title] => Damjan Tadić/Cropix

Nikolina Baradić

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26709107.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Ante Babić

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26611016.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Davor Lončar

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/25983118.jpg [title] => Goran Mehkek/Cropix

Sabina Glasovac

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26384696.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Daniel Radeta

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/23433746.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Helena Mikulandra

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/25661041.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Jure Zubčić

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26245651.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix

Tomislav Klarica

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

HDZ i SDP Zadarske županije predložili su ukupno 30 kandidata za stranačke liste na predstojećim parlamentarnim izborima u 7. i 9. izbornoj jedinici.

Županijski odbor HDZ-a predložio je 17 kandidata, među kojima su samo tri žene, dok Županijska organizacija SDP-a ima 13 kandidata, od kojih je šest žena.

Na listi za 9. izbornu jedinicu naći će se po pet kandidata HDZ-a iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te četiri kandidata iz Šibensko-kninske županije, dok će na listi za 7. izbornu jedinicu biti samo jedan kandidat HDZ-a iz Zadarske županije.

Očekuje se da će u Sabor na kraju proći ukupno četvero kandidata iz Zadarske županije, troje u 9. i jedan u 7. izbornoj jedinici.

---

---

---

image

Šime Erlić

Goran Mehkek/Cropix
---

ŠIME ERLIĆ – Ministar regionalnog razvoja i EU fondova, i aktualni predsjednik zadarskog HDZ-a, trebao bi se naći visoko na listi u 9. izbornoj jedinici. Iako su neki očekivali da će biti nositelj liste, to je mjesto zaslužio ministar Ivan Malenica, koji je i na prošlim parlamentarnim izborima "izborio" prvo mjesto. Razlog neki u HDZ-u vide u činjenici da je na zadnjim lokalnim izborima zadarski HDZ prvi put od 1991. izgubio većinu u Gradskom vijeću, dok je situacija u Šibeniku puno jasnija i HDZ nesputano vlada.

Erlića mnogi vide na drugom mjestu, no na njega "pikira" i Ante Sanader, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Sanader ima prednost s obzirom na nove granice izbornih jedinica i veći birački bazen kojem se obraća, od Trogira preko Kaštela do Solina, što znači da bi Erlić mogao biti treći. Ali nikad ne reci nikad, Erlić na izbor kreće kao ministar, a ako HDZ pobijedi, velike su šanse da opet bude član Vlade.

Erlić je zadarskoj javnosti postao poznat 2014. godine, kada ga je gradonačelnik Božidar Kalmeta postavio za prvog pročelnika novoosnovanog Upravnog odjela Grada Zadra za EU fondove. Od tada pa do odlaska u Vladu 2020. godine za njim se kao sjena vuku grijesi oca Novice, koji je s Renom Sinovčićem optužen u aferi "Ribar". U Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova najprije dolazi na operativno mjesto državnog tajnika za strateško planiranje i koordinaciju fondova Europske unije te za europsku teritorijalnu suradnju, a nakon odlaska ministrice Nataše Tramišak preuzima njezino mjesto.

---

image

Josip Bilaver

Damir Krajač/Cropix
---

JOSIP BILAVER – Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na tu je poziciju "zasjeo" 2019. godine. U tom je ministarstvu od 2017. godine, kad je bio pomoćnik ministra Olega Butkovića. Bio je zastupnik u 8. sazivu Hrvatskog sabora, gdje je 2016. godine bio potpredsjednik Odbora za europske poslove, a prije toga je radio u privatnom sektoru kao direktor tvrtki "Mediatus poslovno savjetovanje" j.d.o.o. i "Alicante Consult" d.o.o.

Mnogi upravo Bilavera vide kao nasljednika ministra Butkovića u novoj vladi HDZ-a, ali i kao glavnog kandidata za nasljednika Kalmete na mjestu predsjednika ŽO HDZ-a. Ostat će upamćeno da se izborio za novi Zakon o pomorskom dobru, koji je imao velike otpore u javnosti i još uvijek izaziva prijepore oko primjene pojedinih pravilnika. Njegovo vrijeme u visokoj politici, kao i Erlićevo, tek dolazi.

---

image

Nikolina Baradić

Damjan Tadić/Cropix
---

NIKOLINA BARADIĆ – Najmlađa saborska zastupnica HDZ-a u prošlom sazivu u Sabor je dospjela kao zamjena za Božidara Kalmetu, koji je na prošlim izborima osvojio najveći broj preferencijskih glasova. Kći je dugogodišnjeg bivšeg načelnika Stankovaca Željka Baradića, koji se njezinim angažmanom povukao iz politike i javnog života.

Odlaskom u Sabor svoj je posao medicinske sestre u Općoj bolnici Zadar stavila u mirovanje. Mediji su isticali Baradić kao jednu od najneaktivnijih zastupnica koja se rijetko javlja za riječ. Portal Medicinskasestra.eu jednom je tako izračunao kako je jedna njezina riječ u Saboru u 2021. godini vrijedila 130 kuna.

RADE ŠIMIČEVIĆ – U Sabor je ušao prije četiri godine, nakon što je 16 godina proveo kao ravnatelj zadarske Gimnazije Vladimira Nazora. Šimičević je bio i gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća, a prošle se godine u medijima najviše spominjao zbog tužbe koju je podnio protiv Općine Sali za ometanje posjeda zbog učiteljskog stana na rivi. Šimičević ga se domogao pod čudnim okolnostima, a pravna sapunica još uvijek traje.

---

image

Ante Babić

Jure Mišković/Cropix
---

ANTE BABIĆ – Zamjenik gradonačelnika Zadra svoj je radni vijek započeo u gradskoj upravi 2002. godine. Babić je 2017. godine postao kandidat za zamjenika gradonačelnika Branku Dukiću, a prezentiran je kao "novo lice" HDZ-a, čiji je član od svoje 18. godine. Visoko mjesto na listi za njega bi bilo iznenađenje, što znači da bi i on mogao vidjeti Zagreb.

ŽELJKO ČULINA – Ravnatelja Opće bolnice Zadar već godinama "guraju" kao kandidata za župana, pa zašto ne bi i za saborskog zastupnika. Čulina je postao ravnatelj bolnice 2016. godine, a drugi mandat dobio je u jeku pandemije koronavirusa, kad je bolnica prolazila kroz svoje najteže razdoblje od Domovinskog rata. Niz godina bio je i šef Odjela za pulmologiju, ali i županijski vijećnik. Među članovima stranke je omiljen, a na posljednjim unutarstranačkim izborima za članove Županijskog odbora dobio je najviše glasova, više i od Erlića.

IVAN JOHN KRSTIČEVIĆ – Direktor zadarske "Čistoće" i zamjenik predsjednika bibinjskog HDZ-a. Uvrštenje među kandidate za Sabor govori o njegovu unutarstranačkom rastu rejtinga, ali i ulozi koju kao direktor obavlja u najvećoj gradskoj komunalnoj tvrtki.

---

image

Davor Lončar

Jure Mišković/Cropix
---

DAVOR LONČAR – Novo staro lice na listi je najdugovječniji načelnik u Zadarskoj županiji. Lončar je već odradio jedan saborski mandat, ali mu izgleda još nije dosta. Njegova se općina uzima kao primjer da se sve može kad se zna i hoće. Nekad spaljeno mjesto digao je poslije rata na noge, te je zahvaljujući poslovnim zonama stvorio jedan od najsnažnijih gospodarskih centara u županiji nakon Zadra. Visoko mjesto ne bi trebalo nikoga iznenaditi, a moguć je i visok broj preferencijskih glasova.

JURE BRIŽIĆ – Ambiciozni načelnik najveće otočne općine, Preka, trebao bi biti među sigurnim kandidatima za ulazak u Sabor. Hoće li se to i dogoditi, ovisi o tome hoće li biti među prvih osam, koji, prema stranačkim procjenama sigurno ulaze u sabor u 9. izbornoj jedinici.

IVICA ŠARIĆ – Načelnik općine Zemunik Donji uspio je aktivirati potencijale općine u zaleđu Zadra, gdje je razvojem infrastrukture i atraktivnim cijenama za općinsko zemljište uspio privući mlade obitelji iz cijele županije, ali i Hrvatske, te strane ulagače u nekretnine. Sve više od statusa kandidata za Sabor bilo bi iznenađenje.

---

image

Tomislav Klarica

Luka Gerlanc/Cropix
---

TOMISLAV KLARICA – Zamjenik benkovačkoga gradonačelnika Tomislava Bulića popunjava "kvotu" među kandidatima od strane ravnokotarskog HDZ-a. Više od toga ne treba očekivati.

DRINA BEŠENIĆ I MATEA BAKMAZ – Uz Nikolinu Baradić, predložene su još dvije žene, pročelnica u Gradu Biogradu Drina Bešenić i Matea Bakmaz. Drina je desna ruka gradonačelnika Ivana Kneza, slovi za dobru organizatoricu i operativku, a njezino uvrštenje među kandidate za Sabor najviše je što se dosad politički izložila.

Bakmaz je predsjednica Mladeži HDZ-a Zadar, zaposlenica Gradske knjižnice te kći gradske vijećnice Marijane Bakmaz (HDZ). Nedavno je postala i predsjednica zadarskog ogranka Društva knjižničara. Njezino ime među kandidatima treba shvatiti kao zadovoljenje tzv. ženske kvote, bez većih očekivanja.

SLOBODAN JURJEVIĆ – tajnik Grada Obrovca, ANTE BAŠIĆ – predsjednik HDZ-a Vir, NEDILJKO JOVIĆ – predsjednik HDZ-a Ražanac i STIPE ŽUNIĆ – predsjednik GO HDZ-a Pag kandidati su iz gradova i općina koje su novom podjelom završile u 7. izbornoj jedinici, gdje županijski HDZ očekuje prolaz jednog kandidata.

Na listi prijedloga SDP-a za 9. izbornu jedinicu nalazi se deset kandidata, dok su iz Zadra za 7. izbornu jedinicu stigla tri prijedloga. SDP očekuje da će u 9. izbornoj jedinici uzeti četiri mandata.

---

image

Sabina Glasovac

Goran Mehkek/Cropix
---

SABINA GLASOVAC – Nositeljica liste za 9. izbornu jedinicu, potpredsjednica Sabora, saborska zastupnica, članica Predsjedništva SDP-a Zadarske županije. Bila je pomoćnica ministra Željka Jovanovića, pa onda kratko i pomoćnica ministra Mornara, nakon čega daje ostavku i vraća se u Zadar.

Glasovac je bila i kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra na izborima 2017. godine, kad je SDP ostvario jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima jer su tada uzeli sedam mandata.

Bila je županijska i gradska vijećnica, a lokalni HDZ-ovci najviše su zamjerali Glasovac to što nije iz Zadra, nego iz Našica. U Zadar je došla studirati, a profesorica je engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Glasovac je i koordinatorica 9. izborne jedinice.

IRENA DRAGIĆ – Dugogodišnja gradska vijećnica i profesorica hrvatskog jezika. Dugi niz godina radi u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. U vijećnici je poznata po britkom jeziku i ne libi se prozvati izvršnu vlast za loše odrađen posao. Odlazak u Sabor bila bi kruna njezine političke karijere.

IVAN KUČINA – Voditelj ureda čelnog čovjeka SDP-a Peđe Grbina. Kučina dolazi iz Biograda na Moru, a bio je aktivan član u Forumu mladih SDP-a Zadarske županije i jedan mandat je njihov potpredsjednik.

SANDRO LOVRINOVIĆ – Predsjednik Foruma mladih SDP-a Zadarske županije. Lovrinović je student diplomskog nastavničkog smjera povijesti i geografije na Sveučilištu u Zadru.

---

image

Helena Mikulandra

Jure Mišković/Cropix
---

HELENA MIKULANDRA – Mlada županijska vijećnica koja se svojim radom i zalaganjem istaknula kroz Forum mladih, a trenutno je predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini. Mikulandra je završila i diplomski studij Prostorno planiranje i regionalni razvoj na Odsjeku za geografiju Sveučilišta u Zagrebu.

VEDRANA MIŠKOVIĆ – Županijska vijećnica i v. d. predsjednika ŽO SDP-a Zadarske županije. Kad iziđe za govornicu Županijske skupštine, vladajući vijećnici pažljivo slušaju jer znaju da će Vedrana izvući makar "mini" aferu. Na posljednjoj Županijskoj skupštini ostali su zatečeni jer nisu znali da veliki projekt Ministarstva zdravstva "Hitna služba iz zraka" uopće ne pokriva Zadarsku županiju.

Mišković je inače sveučilišna specijalistica kriminalističkog istraživanja pa joj umijeće istraživanja uvelike pomaže prilikom priprema za Skupštinu, no dugi niz godina bila je zaposlena u arhitektonskom uredu.

NINO MRČELA – SDP-ov "čovjek za brojke". Mrčela je inače ekonomist zaposlen u velikoj hotelskoj kući. Gradski je vijećnik koji se najviše bavi temama sporta.

---

image

Daniel Radeta

Jure Mišković/Cropix
---

DANIEL RADETA – Predsjednik GO SDP-a Zadar i gradski vijećnik koji je navukao na sebe bijes "desnog" građanstva jer je kao uvjet za izglasavanje ovogodišnjeg proračuna postavio uklanjanje murala na Bulevaru i spomen-ploče poginulom branitelju Rajku Lozi. Zbog uvjeta, koji se nije svidio svima u SDP-u, bio je verbalno i fizički napadnut više puta. Uoči nacionalnog skupa SDP-a u Zadru sredinom veljače, 29-godišnji Filip Šekerović izlio mu je na glavu sadržaj kemijskog WC-a. Radeta je i predsjednik zadarske Udruge iznajmljivača privatnog smještaja.

DANIJELA VUKOŠA – Gradska vijećnica i predsjednica Foruma žena SDP-a Zadar. Vukoša je profesorica sociologije i filozofije, a godinama već radi kao odgojiteljica u Obrovcu. U svojoj političkoj borbi često progovara o temama vezanima uz prava žena, socijalnu skrb i obrazovanje. U Gradsko vijeće prvi put je izabrana 2017. godine.

---

image

Jure Zubčić

Jure Mišković/Cropix
---

JURE ZUBČIĆ – Bivši predsjednik ŽO SDP-a Zadarske županije, koji je nedavno zbog osobnih razloga dao ostavku na to mjesto i vratio mandat u Županijskoj skupštini. Zubčić je u stranci od punoljetnosti i prošao je sve stepenice: u dva mandata bio je predsjednik županijskog Foruma mladih, ali i potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, gradski vijećnik i županijski vijećnik, a na koncu i predsjednik županijskog SDP-a.

Nacionalno je postao poznat kad je ispravljao grafite u Zadru iz "ubi Srbina" u "ljubi Srbina". Zbog toga je gostovao u emisiji "Nedjeljom u dva" kao gost slovenskog pjevača Zorana Predina, koji je rekao da želi upoznati "čovjeka budućnosti".

Njegove političke akcije uvijek su imale odziva u lokalnim i nacionalnim medijima, a Zubčić upravo zbog toga, bez obzira na privremeno povlačenje, zaslužuje mjesto na listi. Brojne organizacije SDP-a u Zadarskoj županiji predložile su ga kao kandidata za Sabor.

Kad je u pitanju 7. izborna jedinica, predloženi kandidati su DRAŽEN CRLJENKO – član GO SDP-a Pag, TONI HERENDA – županijski vijećnik i predsjednik SDP-a Pag i MARINELA VIŠTICA ĆEPULO – predsjednica SDP-a Vir.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
ilustracija/Cropix Goran Mehkek/Cropix Damir Krajač/Cropix Damjan Tadić/Cropix Jure Mišković/Cropix Jure Mišković/Cropix Goran Mehkek/Cropix Jure Mišković/Cropix Jure Mišković/Cropix Jure Mišković/Cropix Luka Gerlanc/Cropix
ilustracija/Cropix

Očekuje se da će u Sabor na kraju proći ukupno četvero kandidata iz Zadarske županije

Goran Mehkek/Cropix

Šime Erlić

Damir Krajač/Cropix

Josip Bilaver

Damjan Tadić/Cropix

Nikolina Baradić

Jure Mišković/Cropix

Davor Lončar

Goran Mehkek/Cropix

Sabina Glasovac

Jure Mišković/Cropix

Daniel Radeta

Jure Mišković/Cropix

Helena Mikulandra

Jure Mišković/Cropix

Jure Zubčić

Luka Gerlanc/Cropix

Tomislav Klarica

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/s-mora-i-kraja/u-utrci-za-sabor-30-kandidata-iz-zadarske-zupanije-od-ministra-do-zene-cija-rijec-stoji-130-kn-tko-ima-najvise-sanse-1374841 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=eaa51b6f4563a8aa59aec45664a67f5c2fa3167e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+utrci+za+Sabor+30+kandidata+iz+Zadarske+%C5%BEupanije%2C+od+ministra+do+%C5%BEene+%C4%8Dija+rije%C4%8D+stoji+130+kn.+Tko+ima+najvi%C5%A1e+%C5%A1anse%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fu-utrci-za-sabor-30-kandidata-iz-zadarske-zupanije-od-ministra-do-zene-cija-rijec-stoji-130-kn-tko-ima-najvise-sanse-1374841 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fu-utrci-za-sabor-30-kandidata-iz-zadarske-zupanije-od-ministra-do-zene-cija-rijec-stoji-130-kn-tko-ima-najvise-sanse-1374841 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sva imena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM

U utrci za Sabor 30 kandidata iz Zadarske županije, od ministra do žene čija riječ stoji 130 kn. Tko ima najviše šanse?

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2024. - 17:05

HDZ i SDP Zadarske županije predložili su ukupno 30 kandidata za stranačke liste na predstojećim parlamentarnim izborima u 7. i 9. izbornoj jedinici.

Županijski odbor HDZ-a predložio je 17 kandidata, među kojima su samo tri žene, dok Županijska organizacija SDP-a ima 13 kandidata, od kojih je šest žena.

Na listi za 9. izbornu jedinicu naći će se po pet kandidata HDZ-a iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te četiri kandidata iz Šibensko-kninske županije, dok će na listi za 7. izbornu jedinicu biti samo jedan kandidat HDZ-a iz Zadarske županije.

Očekuje se da će u Sabor na kraju proći ukupno četvero kandidata iz Zadarske županije, troje u 9. i jedan u 7. izbornoj jedinici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 21:19