StoryEditorOCM
S mora i krajaUSPJEŠNO LJETO

Šibenska bolnica u sezoni na hitnim prijemima izdržala pritisak dvostrukog broja pacijenata, posebno raduje jedan trend

Piše Dalmacija SD
5. rujna 2024. - 15:40

Predsjednik Hrvatske liječničke komore doc. dr. sc. Krešimir Luetić bio je u službenom posjetu Općoj bolnici Šibensko-kninske županije. Tom prigodom održan je sastanak s ravnateljem šibenske bolnice dr. Kristijanom Stipaničevom i predsjednikom Povjerenstva HLK-a Šibensko-kninske županije dr. Ninom Brajkovićem.

Teme razgovora bile su kadrovsko stanje u bolnici, stručni izazovi u radu bolnice, izazovi i opterećenja za vrijeme turističke sezone, specijalističko usavršavanje liječnika te suradnja sa Županijskim povjerenstvom HLK-a za Šibensko-kninsku županiju, izvijestila je Hrvatska liječnička komora.

Ravnatelj dr. Stipaničev je na sastanku predstavio i projekt izgradnje nove šibenske bolnice za koju je u tijeku izrada studije izvodljivosti.

image

Predsjednik HLK dr. Krešimir Luetić

Željko Puhovski/Cropix

Na sastanku je naglašeno da je u 2024. godini u Općoj bolnici Šibensko - kninske županije zaposleno 18 liječnika koji su započeli specijalističko usavršavanje te je time u ovom trenutku u Općoj bolnici Šibensko - kninske županije ukupno zaposleno 73 specijalizanata čime se osigurava dovoljan broj liječnika za buduće razdoblje. Ovakva brojka rezultat je dobre kadrovske politike bolnice, ali i pogodnosti i ugodnosti grada Šibenika za život, istaknuto je na sastanku ravnatelja dr. Stipaničeva s predstavnicima HLK.

Osim liječnika, dobra kadrovska politika očituje se i u zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara kojih je u bolnici unatoč deficitu na razini cijele Hrvatske u posljednjih dvije godine zaposleno 85, što je 36 medicinskih sestara i tehničara više nego što ih je iz bolnice otišlo, većinom u mirovinu. Iako medicinskih sestara i tehničara i dalje nedostaje u bolnici, takav pozitivni prirast je vjerojatno i presedan na razini države.

Šibenska bolnica je tijekom turističke sezone izdržala pritisak čak i dvostrukog broja pacijenata na našim hitnim prijemima u odnosu na prosječne brojke na razini godine i time zadržala visoku razinu zdravstvene skrbi za pacijente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:57