StoryEditorOCM
S mora i krajaUŽAS kod ploča

Pomahnitali 36-godišnjak nasrnuo na brata, a potom oca umalo ugušio ‘kravata zahvatom‘. Nastradao i policajac

Piše Stanislav Soldo
4. lipnja 2024. - 12:36

Tridesetšestogodišnji muškarac pokušao je ubiti vlastitog oca u naselju Komin nedaleko od Ploča. Osim počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju tereti ga se i za niz kaznenih djela, prijetnju, pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda i napad na službenu osobu.

Prema informacijama PU Dubrovačko-neretvanske osumnjičeni 36-godišnjak je pod utjecajem alkohola, ispred obiteljske kuće u mjestu Komin, nakon ranije prepirke, počeo vikati na članove svoje obitelji, oca, i brata, bacati kamenje prema kući u kojoj zajednički žive. Kada je ga je jedan od članova obitelji pokušao smiriti, osumnjičeni ga je fizički napao udarcem u glavu, nakon čega ga je pokušao smiriti drugi član obitelji kojeg je osumnjičeni također fizički napao, gušeći ga rukama oko vrata, uslijed čega je oštećeni izgubio svijest.

Tijekom trajanja navedenog sukoba osumnjičeni je svim članovima svoje obitelji u više navrata prijetio smrću, a prilikom intervencije policijskih službenika iste je fizički napao i pritom ih lakše ozlijedio. Vrlo brzo je uhićen i uz primjenu sredstava prisile doveden u prostorije policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 36-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tridesetogodišnjak je od ranije poznat po nasilničkom ponašanju i agresivnosti prema članovima obitelji, posebno prema bratu, kojega je  prvoga napao, udarivši ga šakom u glavu. Kad je otac stao u zaštitu drugog sina, počeo ga je gušiti takozvanim „kravata zahvatom“, zbog čega je izgubio svijest. Od sigurne smrti su ga spasili susjedi koji su pozvali policiju. Međutim, kad je su došli policajci nasilnik je i njih napao i vrijeđao, no na svu sreću brzo je svladan.  

Ozlijeđenom ocu je pomoć pružena na hitnoj pomoći Doma zdravlja u Pločama dok je nasilni sin pritvoren u Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 12:39