StoryEditorOCM
S mora i krajaNEODGODIVE OBVEZE

Misterij na sjednici Gradskog vijeća Metkovića: ‘Ovo je prvi put u sedam godina da se nisu pojavili‘

Piše Stanislav Soldo
29. svibnja 2024. - 16:53

U zgradi političkih stranaka održana je redovita sjednica Gradskoga vijeća Metkovića, ali bez šest oporbenih vijećnika, pet predstavnika liste Most-HSP) i vijećnice Nezavisne liste Maše Gabrić Plećaš.

Budući da vladajuća koalicija HDZ-HSLS-HSU ima devet lokalnih zastupnika, kvorum nije bio upitan te su usvojene sve planirane točke dnevnoga reda.

Među ostalim, usvojen je godišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za prošlu godinu. U tom razdoblju ukupni primici i prihodi metkovske blagajne iznosili su 10,5 milijuna eura, a rashodi i izdaci nešto više od 9 milijuna eura.

Na sjednici su, također, usvojena i izvješća o radu i financijska izvješća Ustanove za kulturu i sport, Prirodoslovnoga muzeja, Gradske knjižnice, Dječjega vrtića "Metković" te Javne vatrogasne postrojbe.

- Kada je u pitanju godišnji izvještaj o izvršenju proračuna, Grad je ostvario višak prihoda od milijun i pol eura. Također, možemo vidjeti i kako sve gradske ustanove posluju uredno, ostvaruju određene viškove te dobre rezultate.

Sjednica je protekla bez oporbenih vijećnika, što je bio prvi put u sedam godina otkako sam gradonačelnik da se nitko od njih nije pojavio. Ne znam razloge njihova nedolaska, vjerovat ćemo da se radi o njihovim neodgodivim obvezama - istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan (HDZ).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 15:18