StoryEditorOCM
S mora i krajaPogoršanje za vikend

Kristijan Božarov iz Crometea za ‘Slobodnu‘ otkriva kad točno nevrijeme dolazi u Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik...

Piše Božidar Lončar
4. kolovoza 2023. - 17:48

Ovog vikenda očekuje nas promjena vremena sa stabilizacijom od ponedjeljka. Očekuju se obline kiše i olujni udari vjetra uz podjednak rizik za tuču u cijeloj Dalmaciji.

Početkom idućeg tjedna očekuje se sve sunčanije i toplije vrijeme, govori nam Kristijan Božarov iz Crometeo foruma. Idući tjedan vraćamo se suncu i temperaturama karakterističnima za kolovoz.

image

Kristijan Božarov

Privatni album

- Izdano je narančasto upozorenje Državnog hidrometerološkog zavoda. U Sjevernoj Dalmaciji se očekuje pogoršanje vremena u ranim večernjim satima petka, u srednjoj Dalmaciji oko ponoći, na krajnjem jugu pred jutro ili tijekom subotnjeg jutra.

Kasno navečer do ranog subotnjeg jutra možemo očekivati olujne udare vjetra, obilne kiše, mjestimice velike količine oborina u kratko vrijeme, grmljavinu i olujni vjetar. Neverina može biti sutra u popodnevnim satima i u nedjelju popodne. Stabilizacija od ponedjeljka - odgovorio nam je Kristijan Božarov.

Nevera bi splitsko područje trebala pogoditi u prvom dijelu noći. Mogu se očekivati jaki vjetar i pljuskovi. Neće biti jednakog intenziteta u svim mjestima, negdje može biti jače izražena sa svim olujnim elementima, dok se u nekim mjestima može istaknutisamo obilna kiša ili jak vjetar.

Kakvo će biti vrijeme na Alki? Još uvijek nesigurno...

- U nedjelju u Sinju nakon mirne sredine dana raste mogućnost za kišu i pljuskove. Postoji mogućnost da bude vedro. 

U subotu će biti slično kao u nedjelju. Subota ujutro i prijepodno malo mirnije uz mogućnost za pljuskove i nestablino vrijeme predvečer. Postoje naznake da bi moglo biti kao u petak, ali treba pričekati upozorenje DHMZ-a. Kao i u Splitu, postoji mogućnost za tuču.

image


 

Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:41