Nije lako napraviti vino, a za napraviti vrhunsko vino, treba mnogo truda, rada, odricanja i žuljave ruke vinogradara, koje nikakvi strojevi ne mogu zamijeniti, posebno ne na pelješkoj škrtoj zemlji. Sve priče o lozi satkane su u staroj narodnoj mudrosti: vinova je loza kao ljubavnica, moraš je maziti i paziti svakoga dana, inače će otići. A maslina je kao majka i kad odeš, zanemariš je, posvetiš se nečem drugom, kad se vratiš, dočekat će te širom otvorenih ruku.
Iskusio je to i 53-godišnji vinogradar i vinar Alen Hilić, koji se od djetinjstva bavi lozom u jednoj od dvije preostale hrvatske Kune, onoj pelješkoj (nešto južnije ima i konavoska), kojoj je slavu pronosio čuveni Celestin Medović. Hilić je jedan je od mnogih Pelješčana koji su dijelom naslijedili vinograde od svojih predaka, a neke vinograde kupio je vlastitim novcem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....