StoryEditorOCM
S mora i krajanešto je kliknulo...

Ivan je odrastao u Queensu, radio na Manhattanu i onda se odlučio vratiti u Dalmaciju: donosimo genijalnu priču o mladom kuharu, dobitniku vrijednog međunarodnog priznanja

Piše Matea Magaš
16. studenog 2022. - 15:07

Jedan od važnijih internacionalnih gastronomskih događaja dosad priređenih u Hrvatskoj održao se u Zagrebu početkom studenog kada se u polufinalu birao najbolji kuhar do 30 godina. Točnije, riječ je o S. Pellegrino Young Chef Academy, najznačajnijem svjetskom natjecanju mladih kuhara. Hrvatski predstavnik na natjecanju, sous chef zagrebačkog restorana "Mano2" bio je ‘mali iz Nina‘, 26-godišnji Ivan Tartaro.

On je osvojio posebnu ‘Aqua Panna Award for Connection in Gastronomy‘ nagradu. Riječ je o važnoj nagradi jer je dodjeljuju mentori svih natjecatelja, a dobiva je onaj kuhar koji je pokazao najbolje razumijevanje i povezivanje različitih kultura u jelu. Tartaro, kojemu je mentor bio chef restorana gdje radi, Hrvoje Kroflin, natjecao se s jelom Grounding Roots, odn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 00:41