StoryEditorOCM
S mora i krajaĐorđe Obradović (2)

Dok sam plovio nailazio sam na pirate, a jedan me potez spasio kad su Amerikanci našli drogu ‘zalijepljenu‘ na dno broda

Piše Bruno Lucić
8. listopada 2024. - 18:41

Donosimo drugi dio velike priče o dubrovačkom novinaru, kapetanu, profesoru, doktoru znanosti, docentu Đorđu Obradoviću koji je 1. listopada postao umirovljenik, a njegov Odjel za komunikologiju - Fakultet za medije i odnose s javnošću.

Dubrovčanin s tri života: novinarskim pa pomorskim i profesorskim. Možda ne bi da kao novinar nije postao ‘nepodoban‘

Kao jedan od "nepodobnih" u "Dubrovačkom" kojemu je zabranjeno pisanje, obnovio je svoje svjedodžbe s Više pomorske škole, ukrcao se na "Atlantsku plovidbu", a kasnije na strane kompanije i pošao iz Grada. Bio je razočaran, ali ne i bijesan.

Neke ljude koji su radili na tome da ga se makne iz redakcije, kasnije je znao sresti.

– Bio je jedan urar koji je imao veze s novinarstvom samo zato što je satove zamatao u novine, ali me otjerao iz novinarstva! Već sam plovio pet, šest godina pa smo se jednom sreli na Stradunu... Lijepo mi se javio, rekao da smo u ratu toliko toga postigli, pitao me da idemo na kavu, ali sam odbio. Jedan od onih koji su me zamijenili došao mi je na Sveučilište, dok smo bili u Ulici Ćira Carića, pričao mi je kakvo su mu sve zlo učinili u "Dubrovačkom", pitao me mogu li mu pomoći da negdje objavljuje. Ljudi brzo zaborave. Ja nisam ništa zaboravio, ali ne mrzim nikoga – napominje naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 18:41