StoryEditor
OtociCOVID OTOK

Koronavirus, gripa i viroze ‘poklopile‘ dalmatinske nastavnike i učenike, cijela srednja škola morala je ostati kod kuće, prešli su na online satove najmanje do petka

Piše Ivica Radić
10. siječnja 2022. - 12:38

Učenici Srednje škole "Brač" čije je sjedište u Supetru, njih 145, nisu se nakon zimskih praznika vratili u razredne klupe već nastavu prate na daljinu.

Na taj čin odlučila se prof. Doris Mazija, ravnateljica te obrazovne ustanove, jer 10 nastavnika nije u mogućnosti biti u razredu i to zbog zaraze koronavirusom ili zbog oboljelih od Covida-19 u njihovoj obitelji trebaju biti u izolaciju. Dio njih ima gripu i crijevnu virozu.

Bez tolikog broja nastavnika, tvrdi ravnateljica Mazija, nije moguće organizirati nastavu. Situacija među učenicima je mnogo bolja premda ima saznanja da dio njih zbog prehlade i sličnih viroza nije u stanju pratiti nastavu uživo.

Nastava online odvijat će se cijeli ovaj tjedan, a u petak će se ponovno analizirati stanje s bolesnima među nastavnicima i učenicima, i na temelju tih saznanja, tvrdi ravnateljica, donijet će se odgovarajuće odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 00:15