StoryEditorOCM
Otocidanica baričević

Dalmatinska HDZ-ovka se oglasila nakon kontroverzne izjave o ‘škurim, crnim ljudima‘: ‘To se mora poštovati...‘

Piše Vijesti SD
25. siječnja 2024. - 09:30

Danica Baričević, HDZ-ova saborska zastupnica i vijećnica u skupštini splitsko-dalmatinske županije, gostovala je prošlog tjedna u emisiji Otvoreni studio na Televiziji Dalmacija. Voditeljica joj je pri kraju emisije postavila pitanje o nedostatku radne snage, odnosno o dolasku stranih radnika u Hrvatsku.

Voditeljicu je zanimalo je li se Hrvatska pripremila za takav priljev radne snage iz drugih zemalja i kultura. "Činjenica je da smo se ulaskom u Schengen i europodručje otvorili. Tržište rada je otvoreno, ono je stabilno", rekla je. 

Dolazak stranih radnika je povezala s "rekordnim turističkom prihodom" zbog kojeg nedostaje radne snage za ugostiteljstvo. "Događa nam se sada situacija da uvozimo jeftinu radnu snagu iz Bangladeš, Indije... Evo ja koja dođem u Zagreb, prolazim ulicom i šetam, puno je više tih škurih, crnih i malih", požalila se Baričević. 

Ona se nakon što su to mediji prenijeli oglasila i na svojem Facebook profilu. 

- Izjava s mojeg gostovanja u emisiji Otvoreni studio TV Dalmacije koja se trenutno objavljuje po različitim portalima je zlonamjerno interpretirana i ne odgovara mojim stavovima.

Naime, ogromna većina stranih radnika u Hrvatskoj se ponaša vrlo pristojno i disciplinirano. Ljudi rade, zarađuju pošteno svoj kruh. To treba poštovati.

Useljenička politika je važan dio demografske politike. Vlada će kao i za sva druga pitanja naći rješenja i odgovore na ove izazove, i to na način da se zadovolje potrebe tržišta rada i pritom očuvaju identitet i vrijednosti hrvatskog naroda, kazala je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 18:55