StoryEditor
OtociSAČMOM PO TIJELU

Gađao fazana, ustrijelio Bračanku dok je brala masline, u razgovoru s lovcem doznajemo detalje nezgode koja pukom srećom nije prerasla u tragediju

Piše Sandra Barčot
22. studenog 2021. - 14:47

Bizarna situacija dogodila se u nedjeljno poslijepodne na Braču, kada je u masliniku u Selcima propucana žena!

- Prilikom branja maslina, u nedjelju oko 15.30 sati, 61-godišnjakinja je čula pucanj, najvjerojatnije iz lovačkog oružja, kada je odmah potom osjetila bol u predjelu noge.

Pružena joj je liječnička pomoć i utvrđena lakša tjelesna ozljeda. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje – navodi se u izvješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Upitali smo lovce je li bio prijavljen lov na tom dijelu otoka, što nam je potvrdio Pero Marijančević, predsjednik Sekcije lovaca "Selca" pri Lovačkom društvu "Brač".

- Lov je bio regularno prijavljen, svi lovci njih više od dvadeset, s urednim dozvolama i legalnim oružjem – kaže Marijančević, te pojašnjava:

- Lovili smo zeca i dozvoljene ptice, kada se dogodio incident za kojeg je odgovoran pojedinac, koji je imao urednu dozvolu, legalno oružje, no nepažnjom je ozlijedio ženu koja je brala masline.

U ovoj vrsti lova koristimo sačmu kalibra tri i pol milimetra, koja nije ubojita. Lovac je pucao na fazana na udaljenosti između 50 i 80 metara i pogodio gospođu koja je tada bila na stablu masline.

Od drugih očevidaca nezgode doznajemo kako je sačma pogodila ženu u bočni dio tijela, između kralježnice i noge, no kugle srećom nisu probile kožu, nije bilo otvorene rane, samo je zadobila modrice od udarca.

Pričaju i kako je gospođa upućena kod liječnika, na pregled i na rendgensko snimanje, sve kako bi se otklonila mogućnost ulaska sačme u tijelo.

Kako doznajemo, 45-godišnji lovac danas je bio na obavijesnom razgovoru u Policijskoj postaji Supetar, donio je oružje, pokazao sve dozvole, budući da je nakon incidenta napustio mjesto lova.

- Ma, žena je vikala sa stabla da se ne puca, da ona bere masline, ali što ćete.

Lovac je gađao fazana i na kraju pogodio nesretnu ženu, koja je šokirana, no srećom ozljeda je samo površinska – zbori nam Selčanin, koji je također bio u svom masliniku, čuo lovce, a na kraju i zapomaganje žene koja se našla na putanji puške.

Što će policijska istraga pokazati, vidjet ćemo, no eto ni u maslinik se očito više ne smije bezbrižno otići, ako je negdje u blizini vašeg posjeda i prostor kojeg koriste lovci.

U ovom slučaju poprilično nemarno od strane pojedinca koji očito nije obratio pažnju i na berače maslina. U njegovu fokusu su očito bili samo fazani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 21:14