Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
OtociNISU OKA SKLOPILI

Brački vatrogasci padaju s nogu: Još smo na požarištu kod Bobovišća, a prizor kod Sumartina nas je šokirao - more je brodove izbacilo na cestu!

Piše D.B.
6. veljače 2020. - 09:22
Brodovi su zbog olujnog nevremena završili na cesti u uvali Radonja kod Sumartina na BračuDVD Selca

Zbog požara zatvorena je zatvorena državna cesta između Milne i Bobovišća na otoku Braču. Kako su izvijestili vatrogasci iz DVD-a  Selca, unatoč orkanskoj buri i hladnoći, nadljudskim naporima brački su vatrogasci požar kod mjesta Bobovišća na moru stavili pod kontrolu.

- Sinoć smo iza 21 sat zaprimili dojavu od kolega DVD Supetar o požaru kod mjesta Bobovišća na moru. Na teren u ispomoć uputili smo ekipu s jednim vozilom i tri vatrogasca da bi danas u ranojutarnjim satima izvršili smjenu vozila i novih članova posade - javili su jutros članovi DVD-a Selca.

Na požarištu su, doznajemo, još uvijek vatrogasci, ali situacija je sada zadovoljavajuća, kažu nam. Zapovjedništvo je išlo iz DVD-a Supetar, a s vatrom su se borili svi otočki DVD-ovi: Supetar, Milna, Pučišča i Bol koji su bili na požaru u Bobovišćima sa 13vozila i 45 ljudi.

image
Brački vatrogasci još dežuraju na požarištu kod Bobovišća na moru
Dvd Bol

No, to ni izdaleka nije bilo sve s čim su se susreli za ovog nezapamćenog nevremena. 

- Tijekom niza godina, kao vatrogasci smo svjedočili velikom broju raznih situacija u kojima smo se našli, međutim dojava koju smo dobili oko 01.30 sati u noći posve je neobična i nesvakidašnja.

Dolaskom na teren u Radonju, kako smo i dobili informaciju, uočili smo brodove na cesti, koje je izbacio veliki plimni val uslijed olujne bure. Priroda je još jednom pokazala svu svoju snagu i moć- objavili su vatrogasci iz DVD-a Selca napominjući kako su imali još četiri intervencije uklanjanja stabala s prometnica.

Maloprije smo ih kontaktirali i kazali su nam da su naleti bure u padu, a još sinoć je u Selcima udaralo do 100 kilometara na sat. 

- Ono najvažnije je da smo sinoć dolaskom u uvalu Radonja, između Selca i Sumartina, mnoge vlasnike brodova obavijestili o situaciji,  jer je nekoliko brodova bilo ugroženo. Bili su im otkinuti konopi... tako smo njihove brodove spasili od većih ružnijih posljedica - prepričavaju nam članovi DVD-a.

#BURA#OLUJA NA BRAčU#DVD SELCA#NEVRIJEME#POžAR BOBOVIšćA

Izdvojeno