StoryEditor
ObalaKAOS NA PEŠKERI

U Makarskoj je počeo rat za trampuline i napuhance, a da bi proširili prostor za rad neki su, čini se, odlučili stabla zalijevati otrovom!?

18. lipnja 2021. - 16:08

Dva stabla lovora stara više od 40 godina, koja se nalaze na Peškeri pokraj restorana "Vicenco" (bivši "Mondo"), potpuno su se osušila, a sumnja pada na ljudski faktor, odnosno sumnja se da je lovore netko zalio ili prskao otrovom samo da bi uvenuli i da bi se taj prostor oslobodio za još jedan napuhanac.

Naime, kako doznajemo od sugrađana, na Peškeri i gradskoj plaži započeo je rat za trampuline i napuhance pa se svaka slobodna površina koristi za njihovo postavljanje. Inače, pokraj sasušenih lovora već se nekoliko godina nalazi napuhanac brod, a ovu je površinu, kako nam kažu Makarani, očito netko već namijenio za postavljanje napuhanca ili trampulina.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Uzalud vam trud

Kako su nam kazali iz Grada, komunalni redari su u suradnji s Pogonom za obavljanje komunalnih djelatnosti izišli na teren, ali ne mogu utvrditi od čega su se stabla lovora osušila jer nitko nije posvjedočio da su polijevana otrovom.

– Postoje indicije da su stabla namjerno zalivena otrovom u pokušaju da se na tome mjestu postavi novi napuhanac, a redari su već nekoliko metara dalje, kod vježbališta na otvorenome i pokraj trafostanice, zaustavili osobu u pokušaju postavljanja napuhanca – kazali su nam iz Grada, čemu smo i sami posvjedočili ugledavši tri uklonjene žardinijere.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Uglavnom, na mjestu osušenih stabala lovora uskoro će biti posađena nova, tako da će onome tko je na Peškeri naumio postaviti napuhanac ili trampulin biti pokvareni planovi za instaliranje neke nove napuhane atrakcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. kolovoz 2021 11:07