StoryEditor
ObalaNOĆNA AKCIJA

Okončana drama u Sućurcu, policajcima se predao muškarac koji je prijetio da će zapaliti plinsku bocu, prije dvije godine pucao je iz kalašnjikova

Piše Marko Didić
4. travnja 2020. - 22:32

Tridesetpetogodišnji I.D. predao se policiji nešto prije 23 sata, a učinio je to bez pružanja otpora u kući svog pokojnog oca.

Mladić se zatvorio nešto iza 21 sat u kuću i prijetio da će izazvati eksploziju zapaljenjem plinske boce, a od straha su mu iz kuće u susjedstvo pobjegle majka i sestra s malim djetetom.

Kuću na adresi Podlukovo u Kaštel Sućurcu okružili su pripadnici Specijalne i Interventne policije, a tu je bio i policijski pregovarač.

I.D. je već jednom napravio nešto slično kada je, opet u travnju mjesecu, ali 2018. godine pucao iz kalašnjikova. Bio je i tada sam, a bio se zatvorio u zgradu u kojoj je auto servis. Srećom, od njegove pucnjave tada nije nitko stradao te se i tada kao i sada bez otpora tada predao policijskim djelatnicima.

Zašto je opet ponovio teški indicent, teško je sa sigurnošću znati, ali je je činjenica da se prije petnaestak dana vratio iz komune u Ivancu gdje se liječio od ovisnosti.

- Pritija je da će dignit kuću plinskom bocom, tražio je kalašnjikov po selu za kupit - govore susjedi.

Od majke i sestre je, navodno, tražio novac, a kad ga nije dobio, kažu susjedi, zaprojetio je da će dignuti kuću u zrak.

Uhićeni ima ženu i četvero djece koje već odavno ne žive s njim, a policija ga je, kako saznajemo, odvela na Odjel psihijatrije splitske bolnice.

#KAŠTEL SUĆURAC#PLINSKA BOCA

Izdvojeno

03. lipanj 2020 21:03