StoryEditor
Obalabrenerom na boju

Svjedok požara u kojem je izgorio 25-metarski brod: Vatrogasci nisu imali dovoljno vode! DVD Vranjic: Jedan spremnik ode za tri minute...

21. listopada 2020. - 20:51
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Od drvenog turističkog broda gulet od 25 metara koji je u noći s utorka na srijedu u potpunosti izgorio u Vranjicu nije ostalo ništa jer su vatrogasci na teren izašli nepripremljeni, tvrdi čitatelj koji se javio u redakciju Slobodne Dalmacije.

Prema njegovim riječima, vode u cisternama s kojima su vatrogasci izašli na teren nije bilo dovoljno. Zato je sve skupa dugo i trajalo, pa nije ni čudo, dodaje, kako je požar na brodu, od kojeg nije ostalo ništa, ugašen tek nešto prije šest sati ujutro.

Drveni brod gulet, dug 25 metara, kako neslužbeno doznajemo, bio je za prodaju no prije definitivnog zaključivanja posla primopredaje valjalo je provjeriti u kakvom je zaista stanju i kakva je njegova drvenarija.

Brod je prošlu zimu bio potopljen, izvađen je iz mora te ostavljen na suhom vezu.

Budući vlasnik htio je provjeriti stvarno stanje broda pa su ‘brenerom’ zapalili boju, da bi njenim skidanjem vidjeli pravo stanje i kvalitetu drva. No u jednom se trenu sve rasplamsalo, izgubili su kontrolu pa je buknuo požar.

Sve se to prvotno događalo pola sata prije ponoći.

image
Požar u Vranjicu
Andrea Bartulić

Veliki požar

Policija je o navedenom događaju kazala sljedeće:

- U utorak oko 23,30 sati u lučici u Krešimirovoj ulici u Vranjicu izbio je požar na brodu koji se nalazio na suhom vezu. Požar su oko pet sati ugasili vatrogasci, a radi utvrđivanja uzroka požara u tijeku je očevid, pojasnili su iz policije.

Kontaktirali smo i DVD Vranjic koji na navedene tvrdnje o nespremnosti vatrogasaca nakon izlaska na teren odmahuju glavom.

- Istina je da je bila riječ o velikom požaru i da se potrošila enormna količina vode, ističu. Na mjestu događaja nalazio se hidrant, pojasnili su nam u telefonskom razgovoru, a druga stvar, dodali su, jedan spremnik cisterne istroši se za oko tri minute. Pet tona vode, odnosno jedan spremnik ode za tri minute. Ukupno je potrošeno oko 250 tona vode, kazuju nam u DVD-u Vranjic.

Dodaju i kako je riječ o velikom požaru plus što se dogodila i eksplozija plinske boce, nakon čega su se, na neko vrijeme, povukli na sigurnu udaljenost

- To su neutemeljene činjenice a malim količinama vode, a mi smo svoj posao odradili kako treba. Nemamo se kome mi što opravdavati, zaključuju iz DVD-a Vranjic

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

31. listopad 2020 23:03