StoryEditor
Obalai ranije je bolovao

Prva žrtva na Makarskoj rivijeri: od koronavirusa preminuo 55-godišnji muškarac iz Baške Vode, djelatnik Vodovoda

Piše Ivona Ćirak
18. travnja 2020. - 12:56
Jakov Prkić/Ilustracija/HAZNA MEDIA

Prva žrtva koronavirusa na Makarskoj rivijeri je 55-godišnjak iz Baške Vode, koji je već neko vrijeme bio na respiratoru.

Naime, agonija je počela još 25. ožujka kada je Baškovođanin potražio pomoć u makarskoj ispostavi Hitne pomoći zbog kašlja, temperature i malaksalosti. Pet dana poslije upućen je na rendgensko snimanje pluća te je utvrđena upala pluća. Zatražena je dodatna bolnička obrada, te je pacijentu u kratkom roku, nakon svega 24 sata, pozlilo toliko da je odmah stavljen na respirator.

Liječen je bio gotovo tri tjedna, no pluća su očito počela popuštati, da bi Baškovođanin bez nekh kroničnih bolesti preminuo. Već posljednjih su dana mještani znali da njegovo stanje nije dobro, ali cijelo mjesto, kao i Rivijera koja je u Makarskoj dobila i "drive-in" ambulantu, ovu je vijest primilo s nejvericom.

Istina je da je Baškovođanin bio sklon upalama pluća, a kolege vele da bi svake godine završio s pneumonijom. Kašalj uslijed prehlade je, kako doznajemo, "vukao" i prije zaraze, i nije poznato gdje je i kako zaražen koronom.

Podsjetit ćemo da je zbog službene potvrde prvog zaraženog Makaranina od koronavirusa, zaposlenog u makarskom Vodovodu, 15 djelatnika poslano u samoizolaciju, a preminuli 55-godišnjak je bio djelatnik ove gradske tvrtke.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 21:09