StoryEditor
Obalaprelila se rijeka

Nakon prozivke u ‘Slobodnoj‘, nadležni se uhvatili posla: sanira se šetnica uz Jadro razrovana djelovanjem voda

1. veljače 2020. - 14:45
Radovi uz šetnicu na Jadru kod Gašpine mlinice  Hrvoje Prnjak

Nakon naših napisa i upozoravanja na problem prelijevanja rijeke Jadro na šetnicu kod Gašpine mlinice počeli su, kao što se vidi iz priloženog na terenu, radovi na sanaciji tog dijela.

Osim rješavanja problema dotoka vode sa susjedne privatne parcele na šetnicu, trebala bi se sanirati i šetnica razrovana djelovanjem voda.

Kako su nam u svojim odgovorima navodili nadležni iz "Hrvatskih voda", voda koja je prekrila šetnicu uz Gašpinu mlinicu nije bila uzrokovana izlijevanjem rijeke Jadro iz korita, nego izlijevanjem vode iz kanala s obližnje privatne parcele, dok su pojedini čitatelji navodili kako je problem ipak još kompleksniji.

Nakon kratkoročnih mjera koje će omogućiti normalno korištenje šetnice, "Hrvatske vode" tom su prilikom najavile kako se konačno rješenje problema planira implementacijom dugoročnih mjera, a to bi trebalo biti u razdoblju malih voda, kada je najpovoljnije razdoblje za njihovo provođenje, rečeno je.

Građani koji često prolaze ovom šetnicom se, kako su nam rekli, raduju i nadaju da će se najavljenim kratkoročnim, a posebno dugoročnim mjerama riješiti problemi vodotoka na koje su upozoravali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 07:43