StoryEditor
Obalaizazvao znatnu štetu

Mladi Kaštelanin ‘pao‘ s bocom benzina! Mladić je osumnjičen za podmetanje više požara, zapaljivu tekućinu nosio je u ruksaku

Piše Gabrijela Radanović
16. veljače 2020. - 11:44
K. Stafilic, 090220. Srednja skola Brace Radic. U pozaru koji je jutros rano izbio, potpuno je izgorjela zgrada kuhinje skole. Uzrok pozara jos je nepoznat. Na fotografiji: pozar gase kastelanski vatrogasci.Vojko Basic/Cropix

U subotu, 15. veljače oko tri sata ujutro policijski službenici Policijske postaje Kaštela su u Kaštel Štafiliću zatekli 25-godišnjaka, u čijem ruksaku se nalazila boca s benzinom. Naime, izgleda da je uhićeni mladić osumnjičen za više požara u Kaštelima.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je na području Kaštela počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Naime, osnovano se sumnja da je taj mladić 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, zbog čega je nastala znatna materijalna šteta.

- Osim toga, osumnjičen je i za izazivanje požara istog dana u Kaštel Starom, u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba, kao i za izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela, u Kaštel Kambelovcu 28. siječnja, te požara od 11. veljače ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom, u kojem su oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari - navode iz policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio uvodno spomenuta kaznena djela.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 17:00