StoryEditor
Obalamakarski čelnik

Jure Brkan se oglasio o sramotnoj prijetnji smrću na plakatu: Ovo prelazi granicu civiliziranog i zakonitog ponašanja, sve sam prijavio policiji

Piše Igor Caktaš
1. svibnja 2021. - 14:02
Brkanu je išaran plakat i upućena sramotna porukaGrad Makarska

Makarska je u subotu brujala o predizbornoj diverziji čija je meta bio Jure Brkan, aktualni gradonačelnik i kandidat HDZ-a za novi gradonačelnički mandat. Jure Brkan oglasio se priopćenjem u povodu prijetnji smrću koje su osvanule na njegovom predizbornom plakatu. Na plakatu je ispisana poruka Memento mori, a na Brkanovu čelu iscrtana crna rupa.

- Noćas mi je netko ostavio "poruku'' na mom predizbornom plakatu znakovitog sadržaja i s nacrtanom rupom od metka na čelu. Demokratsko je pravo svih ljudi na izborima reći svoje mišljenje i odabrati političku opciju. Međutim, prijetnje smrću, meni kao gradonačelniku, Makaraninu i ocu troje djece nikad neće biti prihvatljive. Znam da sam radeći ovaj posao četiri godine zaustavio interesne skupine u pozadinskom uništavanju grada, ali ovakve prijetnje smrću prelaze svaku granicu civiliziranog i zakonitog ponašanja. I ovo nije prvi slučaj. Pošto mi moji protukandidati i njihovi jataci prijete i podsjećaju me da sam smrtan, ja im poručujem da ih se ne bojim i da ću i u idućem mandatu i nadalje raditi na dobrobit svih građana Makarske, a protiv interesa pojedinih partijskih, građevinskih i kriminalnih organizacija - istaknuo je Brkan.

- Ovu i sve ostale prijetnje prijavio sam policiji te očekujem brzo pronalaženje ovih,"hrabrih'' počinitelja s obzirom na postavljeni video-nadzor. Još jedanput pozivam sve protukandidate i njihove "sponzore'' da se zadrže u okviru pristojnog političkog nadmetanja, da ne prijete smrću meni i mojoj obitelji, a građane pozivam da promisle kome daju svoj glas jer ovakva praksa prijetnji ne smije postati normalna - naglasio je gradonačelnik Jure Brkan, dodavši kako očekuje da se svaki ovakav ili sličan čin javno osudi od strane svih sudionika u predizbornoj kampanji bez obzira o kome se radilo.

Na ovaj događaj reagirao je i jedan od Brkanovih protukandidata Zoran Paunović, kandidat SDP-a za makarskog gradonačelnika, koji je u povodu praznika Prvog svibnja Makaranima dijelio karanfile. Paunović je istaknuo kako se radi o gnjusnom činu, što je, kako kaže, i osobno rekao Brkanu, osudivši taj događaj. Pozvao je Makarane da smire tenzije, jer će svi u Makarskoj živjeti i nakon izbora, slagali se oni politički ili ne.

- Kada sam se odlučio ući u politiku obećao sam sebi i drugima da neću igrati šporko, davati niske udarce i da ću u politici ostati svoj, s istom razinom komunikacije i ponašanja. Nisam se osvrtao na sitne provokacije, niti me zanimaju - poručio je Zoran Paunović. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 13:42