StoryEditorOCM
Obalašto vi mislite?

Je li naše more zaista najljepše na svijetu? Neki tvrde ‘naravno da nije‘ i imaju jako dobre argumente, drugima ipak nema do Jadrana: Plivao sam o oceanu, to je bila borba za život....

Piše Dalmacija SD
28. ožujka 2022. - 19:25
Croatia, Island Brac, beach Golden Horn popular with sunbathers in summer (Photo by DELFINO Dominique/hemis.fr/Hemis via AFP)Delfino Dominique

Na Redditu se pokrenula zanimljiva rasprava nakon što je jedan korisnik postavio pitanje postoji li more koje je jednostavno "bolje" od našeg?

'Često možemo čuti da je Jadransko more najljepše na cijelom svijetu. No, ovo je gotovo uvijek izrečeno kao činjenica, bez nekakve konkretne usporedbe s drugim morima ili oceanima. Jeste li bili negdje u svijetu gdje ste mogli reći "ovo more, ova plaža, općenito sve je daleko bolje nego li što se može naći bilo gdje na Jadranu"?

Naravno, ovo je često dosta subjektivni dojam i može uključivati više faktora kao što je broj ljudi oko vas, sama plaža, čistoća mora, pogled, zalazak sunca, cijena usluga ako ste na nekom turističkom mjestu, razvedenost obale, "štimung" itd.

No ako se sve uzme u obzir, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 13:44