StoryEditorOCM

MIRNI PROSVJED Traktori parkirani na odmorištu Kukuzovac

Piše PSD.
27. veljače 2012. - 15:53

Proizvođači mlijeka s područja Cetinske krajine i dalje su, četvrti dan za redom, sa svojim traktorima na Kukuzovcu gdje mirnim prosvjedom podržavaju proizvođače mlijeka iz Slavonije i drugih djelova Hrvatske i njihove pregovarače s prerađivačkom industrijom o otkupnoj cijeni.

Nakon što su prošlog petka na manje od sat vremena s 10-ak traktora blokirali dionicu ceste D-1 Sinj - Split prosvjednici su, uz nazočnost policije, traktore parkirali na odmorištu Kukuzovac pa protok prometa u niti jednom trenutku nije doveden u pitanje.

- Dakako da podržavamo naše pregovarače jer znamo da je ova cijena mlijeka sramotno niska u odnosu na cijene ulaznih troškova. Naša udruga proizvođača mlijeka Dalmacije mala je po broju članova i proizvodnji i zato je naš prosvjed više simboličan. Okupljamo se poslije obavljenog posla u štalama, poslijepodne i u večernjim satima. Bilo je prijedloga da prosvjed prekinemo, ali smo odlukom većine zaključili da nastavljamo do daljnjega - kaže Ivan Putnik, predsjednik udruge prozvođača mlijeka Dalmacije.

Na odmorištu Kukuzovac u ponedjeljak ujutro bilo je 8 parkiranih traktora. U ponedjeljak na podne bilo ih je svega 6.

- Nama traktori trebaju u svakodnevnom obavljanju poslova. Zato kad bez njih ne možemo uzmemo ih, obavimo posao i ponovno ih vratimo ovdje - kaže Putnik.

Između prosvjednika na Kukuzovcu i policije vlada, čini se, međusobno povjerenje. Samo povremeno obiđe ih policijska patrola. Stalnog policijskog nadzora nema.

- Rekli smo policiji da do daljnjega nećemo blokirati cestu. Mi otvoreno kažemo da se borimo za svoj interes, borimo se doslovno za preživljavanje, ali pritom ne želimo dovesti u pitanje prava i interese drugih. Ako bi trajno blokirali cestu prava drugih doveli bismo u pitanje, a sukobili bi se i s policijom pri čemu bi ovako mali i malobrojni sigurno loše prošli - veli Putnik.

Toni Paštar
foto: ante čizmić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 20:18