StoryEditorOCM

FOTO Mirni prosvjed u Salonitu, 'žestoki' opet najavljen i to za srijedu

Piše PSD.
5. srpnja 2010. - 12:37
Jadranka Kosor laže, prevarila je radnike Salonita, nije ispunila jamstva o obeštećenjima zbog izgubljenog zdravlja, rekao je sindikalac Jozo Marić u prošlu srijedu najavljujući novi, kako je kazao, žestok i radikalan sindikalni prosvjed bivših radnika propale tvornice azbestno-cementnih proizvoda.

NAJNOVIJE

Došao je i ponedjeljak. Ispred tvornice okupilo se 30-ak radnika u mirnom prosvjedu. Naime, došlo je do informacije kako će tokom tjedna doći do sastanka Kosor i sindikata, kada će se pokušati dogovoriti rješenje.

No, Jozo Marić je najavio, najvjerojatnije za srijedu, da će provaliti u tvornicu i ne birajući sredstva i način izbaciti iz kruga tvornice radnike Adriatic Blizne.

Podsjetimo se, Marić tvrdi kako je sindikat više puta upozoravao na nezakonit rad stečajnog suca Joze Ćalete i stečajnog upravitelja Mirka Kozine i to jer je posao na sanaciji kruga tvornice nezakonito dodjeljen tvrtki Adriatic Blizna.

Sindikalac je prošle srijede podijelio novinarima fotografije na kojima se vidi da radnici unatoč zabrani inspekcije zaštite okoliša i dalje rade na sanaciji, te da skidaju azbestno krovište bez zaštitne maske. Marić tvrdi da rade s najotrovnijim, tzv. plavim azbestom.


Tijek prosvjeda pratite preko portala Slobodne Dalmacije...

andrea kuzmić / fotogalerija: paun paunović / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 09:31