StoryEditorOCM
DalmacijaRADNICI NISU ZADOVOLJNI DOGOVOROM S MINISTROM PETROM ČOBANKOVIĆEM

ADRIACHEM Devet plaća u kolovozu - stečaj u rujnu

Piše PSD.
24. srpnja 2011. - 10:19

Zaposlenici “Adriachema” otišli su nezadovoljni onim što su čuli na skupu održanom u pogonima poduzeća u Kaštel Sućurcu.

Sindikalni povjerenici Jozo Stipanović i Željko Stojak te predsjednik Radničkog vijeća Željko Bujas priopćili su im rezultat sastanka održanog dan ranije u Zagrebu s ministrom Petrom Čobankovićem koji je i predsjednik Nadzornog odbora “Adriachema”: isplata devet zaostalih plaća tijekom kolovoza, te još tri u stečaju koji bi mogao biti otvoren početkom rujna.

Isplatu preostalih potraživanja radnici posrnule kaštelanske tvrtke morat će izboriti tijekom stečajnog postupka. Jedina ohrabrujuća informacija jest da će dobiti razliku između “minimalca” i pune plaće, za što država, vlasnik “Adriachema”, za 220 radnika treba izdvojiti dodatnih 3,1 milijun kuna.

Zatražene otpremnine, obrazloženo im je na sastanku u Zagrebu, ne mogu im biti isplaćene prije stečaja jer za to nema zakonske osnove.

Koliko god nezadovoljni što u srpnju neće dobiti ni lipe, radnici su prihvatili prijedlog sindikalnih povjerenika da se ponovno okupe 16. kolovoza radi dogovora o zaštiti svojih interesa u najavljenom stečajnom postupku.

Do tada bi već trebali primiti barem dio od devet zaostalih plaća. U međuvremenu će nastaviti s dežurstvima kako bi sačuvali imovinu poduzeća kojemu je električna struja isključena još u rujnu 2009. godine.

JADRANKA MATIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 10:34