BUMBLE

Revolucionarna dating aplikacija osigurala je Whitney Wolfe Herd status najmlađe milijarderke na svijetu. Sada javno progovara o tjeskobi i depresiji

Piše Tihana Marović
Foto John Angelillo/Upi/Profimedia
22. ožujka 2021. - 13:40

Whitney Wolfe Herd (31) žena je koja je preokrenula svijet dating aplikacija naglavačke i u duhu modernih vremena postavila nova pravila igre.

Osnivačica je i direktorica tvrtke Bumble Inc. koja upravlja s dvije diljem svijeta poznate i popularne aplikacije za pronalaženje partnera, Bumble i Badoo. Prije mjesec dana postala je i najmlađa žena milijarderka.

No, krenimo redom.

Na poslovnu scenu stupila je 2012. godine, kada je postala jedna od najmlađih direktorica marketinga Tindera, neki kažu da je upravo ona zaslužna za ime te aplikacije. Kada kažemo da otvara nova vrata ženama diljem svijeta u duhu modernoga vremena mislimo upravo na ovo: 2014. tužila je Tinder za seksualno uznemiravanje. Tvrdila je da joj je bivši šef i partner Justin Mateen slao prijeteće i uznemirujuće poruke, te joj oduzeo titulu suosnivačice tvrtke. Tužba je završila nagodbom, a Herd je dobila više od milijun dolara plus dionice.

image
Prije mjesec dana postala je i najmlađa žena milijarderka...
Angela Weiss

Nije dugo bila besposlena, osnovala je Bumble, dating aplikaciju u kojoj glavnu riječ imaju žene. Bile su joj svega 24 godine. Dakle, bilo da tražite ljubavnika, dečka, muža, curu ili poslovnog partnera, pravilo je jasno - žene u ovoj aplikaciji rade prvi korak. Takav revolucionaran pristup u kojem žene imaju više moći i kontrole, donio je sjajne rezultate.

Podržala je i ruskog milijardera Andreya Andreeva, osnivača internetske stranice za upoznavanje Badoo, a od 2019. upravlja i tom aplikacijom jer je Andreev prodao svoj udio.

Wolfe Herd posjeduje 21,54 milijuna dionica, što je ekvivalent 11,6 posto tvrtke. Prije mjesec dana Bumble je izašao na tržište kapitala inicijalnom javnom ponudom (IPO), što je čini drugom dating aplikacijom koja se odlučila na ovaj korak.

Početna cijena dionice po IPO-u je iznosila 43 dolara po dionici, no samo za nekoliko sati skočile su na 76 dolara što je osnivačicu i izvršnu direktoricu Whitney Wolfe Herd obogatilo za 1,5 milijardi dolara, čime je postala najmlađa žena milijarderka u svijetu. Osim što je najmlađa svjetska žena milijarderka, ujedno je i najmlađa izvršna direktorica koja je s tvrtkom krenula u IPO.

No, u javnosti često daje do znanja kako joj život nije savršen... Javno govori o svojoj tjeskobi i depresivnim raspoloženjima. 

Voliš ovakve teme? Svaki dan donosimo nove! I sve su na našem portalu https://slobodnadalmacija.hr/budi-slobodna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:13