StoryEditorOCM
Auto-motoopasnost

Mnogi to rade u automobilu, pogotovo u Dalmaciji, ali stručnjaci upozoravaju: Prestanite! Može vas prepoloviti

Piše Autoklub
6. rujna 2024. - 07:17

Kada je riječ o sigurnosti na cestama, nisu samo vozači ti koji moraju biti oprezni. Jednako oprezni moraju biti i svi putnici koji često rade nevjerojatne pogreške. Jedna od njih je držanje nogu na prednjoj armaturi, donosi Auto klub.

Liječnik Arthur Joustra upozorio je da putnici ne smiju biti u ležećem položaju i stavljati noge na upravljačku ploču jer to može imati strašne posljedice.

- Molim vas, prestanite sjediti ovako na prednjem sjedalu automobila. Kao prvo, nitko ne želi vidjeti vaša stopala kad se zaustavi pored vas na crvenom svjetlu, a kao drugo, ako se sudarite i zračni jastuci se aktiviraju, može vas presavinuti na pola.

image
Str/Afp/Ilustracija

Stavljanje nogu na armaturu predstavlja nekoliko značajnih opasnosti i rizika. U slučaju sudara, ako su vam noge podignute, riskirate ozbiljne ozljede jer bi vaše noge mogle biti nasilno gurnute prema tijelu, uzrokujući ozbiljna oštećenja vaših nogu, kukova i kralježnice.

Ako su vam noge podignute, nećete biti u poziciji da se pripremite ili brzo reagirate u hitnoj situaciji, a tako se povećava rizik od ozljeda. Također, može uzrokovati probleme s vidljivošću i smanjiti učinkovitost sigurnosnog pojasa u hitnim situacijama.

Zato nemojte to činiti!

Spustite noge dolje‘, zaključuje Joustra, piše Dailyrecord.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 08:50